Entübe edildiği duyurulan Kadir İnanır iyileşmeye başladı

Sanat dünyasının önemli isimlerinden Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam tarafından yapılan yazılı açıklama ile sevenleri mutlu oldu.

Sağlam, açıklamasında, "Kadir Bey'in bugünkü durumu daha iyi. Daha önce de belirttiğimiz gibi, entübe işlemi sona erdi ve bilinci açık olarak daha anlaşılır bir şekilde konuşabiliyor" ifadelerine yer verdi.

24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Yeşilçam'ın usta oyuncusu için Prof. Dr. Sağlam, "Ek hastalıkları kontrol altında ve uygulanan tıbbi tedavilere olumlu yanıt alınıyor. İleri yaşına rağmen fizik tedavi süreci başarıyla ilerliyor. Halihazırda yoğun bakımda tedavisi devam etmekte ancak yakın bir gelecekte bu birimden ayrılma planları yapıyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

Prof. Dr. Sağlam, Kadir İnanır'ın diğer sağlık sorunlarının da takip altında olduğunu vurgulayarak, "Uygulanan tıbbi tedavilere olumlu yanıt alınıyor. Fizik tedavi süreci devam ediyor ve yoğun bakımda tedavisi ilerliyor. Ancak, yakın zamanda yoğun bakım ünitesinden ayrılma planlarımız bulunuyor" dedi.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan sağlık sorunuyla ilgili, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da açıklama yapmasıyla gündeme gelen Kadir İnanır, beyin tomografisi ve MR gibi tetkiklerin ardından acil bir operasyona alınmıştı. Sağlık Bakanı Koca, operasyonun başarıyla sonuçlandığını belirterek, İnanır'ın yoğun bakıma alındığını ve entübe edilerek uyutulduğunu dile getirmişti.

Başhekim Prof. Dr. Necdet Sağlam, İnanır'ın ameliyatının başarılı geçtiğini ve durumunun stabil olduğunu açıklamıştı. İnanır'ın yeğeni Levent İnanır ise doktorların gereken müdahaleyi zamanında yaparak hayati tehlikenin bulunmadığını ifade etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri