Erdal Beşikçioğlu'ndan Tamer Karadağlı'ya eleştiri

Etimesgut Belediye Başkanı ve Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erdal Beşikçioğlu, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’nın "Lale Devri Bitti. Çalışmayacaksanız istifa edin diyorum" sözlerine yanıt verdi.

Beşikçioğlu, düzenlenen Uluslararası Kent Tiyatro Festivali'nin basın toplantısında, Devlet Tiyatroları'nın son 20 yıldır bir "gerileme dönemi" yaşadığını ifade etti. Bu gerçeğin bir an önce fark edilmesi gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Tiyatro ve siyaset ilişkisi üzerine de konuşan Beşikçioğlu, “Sanatçıdan siyasetçi olmaz” diyenlerin tiyatroya hiç gitmemiş olabileceğini belirtti. Tiyatronun toplumsal olayları ele alıp analiz eden bir sanat dalı olduğunu vurgulayan Beşikçioğlu, sanatçıların siyasetle bağlantılı olabileceğini, dolayısıyla siyasetçilerin de oyuncu olabileceğini dile getirdi.

Uluslararası Kent Tiyatro Festivali'nin açılışında konuşan Beşikçioğlu, bu festivalin Etimesgut'un uzun süredir hasret kaldığı bir kültürel etkinlik olacağını ve 25 yıllık bir açığı kapatmayı hedeflediklerini belirtti. Etimesgut'un eğitim seviyesi yüksek bir ilçe olduğunu vurgulayan Beşikçioğlu, halkın kültürel etkinliklere ilgisinin artacağını düşündüğünü ifade etti. Festivalin organizasyonu için ekip çalışmalarının önemine dikkat çeken Beşikçioğlu, geçmişteki tecrübeleriyle bu süreçte zorlanmadığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri