Erdoğan Papa Fransuva ile telefonda görüştü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katolik Hristiyanların Ruhani Lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Fransuva ile önemli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmenin ana gündem maddesi Paris Olimpiyat Oyunları açılışında sergilenen ahlaksız gösteriler oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, olimpiyatların açılışındaki bazı gösterilerin infiale yol açtığını ve tepkilere neden olduğunu vurguladı. Erdoğan, bu tür davranışların ifade özgürlüğü ve hoşgörü kisvesi altında insanlık onurunu ayaklar altına aldığını, dini ve ahlaki değerlerle alay edildiğini belirtti. Bunun, Hristiyan dünyası kadar Müslümanları da rencide ettiğini ifade eden Erdoğan, bu tür olaylara karşı birlikte ses yükseltmenin ve ortak tutum sergilemenin gerekliliğine dikkat çekti.

"AHLAKİ ÇÖKÜNTÜNÜN ALARM ZİLİ"

Erdoğan, olimpiyat oyunlarının insanları birleştirme amacı taşıdığını hatırlatarak, dini değerlere meydan okunmasının ve sapkın propagandaların yapılmasının dünyanın sürüklendiği ahlaki çöküntünün bir alarm zili olduğunu söyledi. Ayrıca, Gazze’deki İsrail saldırılarının soykırıma dönüştüğünü ve ciddi bir insani kriz yaşandığını ifade eden Erdoğan, İsrail’in katliamlarını bazı devletlerin sağladığı diplomatik, ekonomik ve askeri desteklerle gerçekleştirdiğini dile getirdi.

"HANİYE’YE YÖNELİK SUİKAST DÜNYA İÇİN TEHDİT"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’ye yönelik suikast girişimi ile Lübnan’a yapılan saldırının, İsrail’in tüm bölge, dünya ve insanlık için bir tehdit olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti. Filistin’de yaşayan Müslümanlar ve Hristiyanların huzur bulması için insanlık ittifakı olarak harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Papa Fransuva'nın İsrail’e destek veren ülkelerle saldırıların durdurulması ve kalıcı barışın sağlanması için yapacağı görüşmelerin faydalı olacağına inandığını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri