Erdoğan, TÜRKSAT 6A uydusunun fırlatılması töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat 6A uydusunun fırlatılması vesilesiyle önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın video mesajıyla katıldığı törende, Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki başarılarını vurgulayarak, Türksat 6A'nın ülke için taşıdığı stratejik öneme dikkat çekti. Erdoğan daha sonra sosyal medya hesabından da açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Türksat 6A'nın Türkiye'nin uzaydaki varlığını güçlendireceğini belirterek, bu uydunun mevcut uyduların yedeklenmesini sağlayacağını ve kapasiteyi artıracağını ifade etti. Uydu üretiminde yeni bir safhaya geçildiğini vurgulayan Erdoğan, Türksat 6A'nın 35 bin 786 kilometre uzaklıkta konumlanarak, Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi daha önce kapsama alanı dışında kalan ülkeleri de içine alacağını aktardı. Bu sayede Türkiye'nin uydularının ulaştığı nüfusun 3,5 milyardan 5 milyara çıkacağını ve bölgeye yönelik uydu hizmeti ihracatının artacağını belirtti.

Erdoğan, Türksat 6A'nın Türkiye'nin milli güvenliği açısından da büyük önem taşıdığını vurgulayarak, haberleşme uydularının milli imkanlarla üretilmesinin dışa bağımlılığı azalttığını ve teknoloji alanında sağlanan bağımsızlığın önemine işaret etti. Ayrıca, projenin hayata geçmesinde emeği geçen kuruluşlara teşekkürlerini iletti ve Türksat 6A'nın Türkiye, millet ve televizyon yayıncılığı için hayırlı olmasını diledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri