Erdoğan'dan Uluslararası Demokratlar Birliği Kongresi'ne video mesaj!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği Kongresi'ne video mesaj gönderdi. Erdoğan, mesajında asimilasyona karşı çocuklara ana dillerini, kültürlerini ve medeniyet değerlerini öğretmenin önemine vurgu yaparak, kongrenin hayırlı olmasını temenni etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yayınladığı video mesajında, tek genel başkan adayı ve tek liste ile gerçekleştirilen Uluslararası Demokratlar Birliği Kongresi'nin birliği daha da güçlendireceğine inandığını belirtti.

BİRLİĞİN ÖNCELİĞİ AVRUPALI TÜRKLERİN HAKLARINI SAVUNMAK

Erdoğan, Avrupa'da artan İslam düşmanlığı ve kültürel ırkçılık tehditleri karşısında birliğin öncelikli görevinin demokrasi ve hukuktan sapmadan Avrupalı Türklerin haklarını savunmak olduğunu ifade etti. Bu mücadelenin diğer Türk sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde, kanun ve nizam çerçevesinde, yeni medya araçlarından yararlanarak kararlılıkla yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, katılımcılardan bulundukları ülkelerin siyasi, sosyal, ekonomik, kültürel ve bilimsel hayatına daha fazla katılım sağlamalarını istedi. Asimilasyona karşı en etkili silahın, çocuklara ana dillerini, kültürlerini ve medeniyet değerlerini öğretmek olduğunu belirtti.

TÜRKİYE ULUSLARARASI DEMOKRATLAR BİRLİĞİNİN YANINDA

Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği'nin demokrasi ve hukuktan sapmadan Avrupalı Türklerin haklarını savunma çabalarını takdirle karşıladığını belirterek, birliğin bu mücadeleyi sürdüreceğine olan inancını dile getirdi. Erdoğan, Türkiye'nin bu önemli mücadelede birliğin yanında olmaya devam edeceğini ifade etti. Mesajında, başta Avrupa olmak üzere Türkiye dışında yaşayan tüm vatandaşlara sevgi ve saygılarını ileterek, kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri