Ergoterapi, özel gereksinimli çocukların gelişiminde etkili yöntemlerden biri olarak kullanılıyor

Her yıl 27 Ekim'de Dünya Ergoterapi Günü kutlanıyor. Dünya Ergoterapi Günü'nde, ergoterapinin önemini vurgulamak ve farkındalığı artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Dünya Ergoterapistleri Federasyonu öncülüğünde Dünya Ergoterapi günü ilk defa 27 Ekim 2010 da kutlanmaya başlandı. Bu tarihten itibaren 27 Ekim, ergoterapinin tanıtılması ve kutlanılması için önemli bir tarih haline geldi.

Ergoterapi, bireylerin günlük yaşam aktivitelerini bağımsız bir şekilde gerçekleştirmelerine yardımcı olmayı hedefleyen bir sağlık disiplini olarak öne çıkıyor.

Ergoterapi, "Aktivite ve yaşam kısıtlılığı olan tüm bireylerin tedavi edici yaklaşımlarla kendine bakım sağlayarak, iyi olma hallerini ve yaşam kalitelerini artırmakla görevli bir sağlık disiplini” olarak tanımlanıyor.

Sanatla tedavi, kişinin şarkı söyleyerek, dans ederek, hareket ederek, hikâye anlatarak, resim çizerek, ebru yaparak vb. kendisini bütünüyle ifade etmesine imkân veriyor.

Çeşitli nedenlerle toplum dışına itilmiş kişilerin potansiyel yeteneklerini anlamlı ve amaçlı faaliyetlerle geliştirerek günlük yaşam aktivitelerine katılımını ve bu aktivitelerdeki bağımsızlığını sağlamayı amaçlıyor.

Ergoterapistler, farklı yaş gruplarındaki bireylerin fiziksel, zihinsel ve duygusal yeteneklerini geliştirmelerine destek oluyorlar. Bu bağlamda, fiziksel rehabilitasyon, mental sağlık desteği ve yaşam becerileri kazandırma gibi birçok alanda hizmet veriyorlar.

Uzmanlar, ergoterapinin sadece fiziksel yararlara değil, aynı zamanda duygusal ve sosyal iyileşmeye de katkıda bulunduğunu belirtiyor. Bu özel günde, ergoterapi uzmanları ve uygulayıcıları, mesleğin değerini bir kez daha vurgulayarak topluma önemli mesajlar vermeyi hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri