Erzincan İliç'te arama çalışmaları durduruldu: Heyelan tehdidi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'da meydana gelen maden kazasının yaşandığı bölgede ciddi heyelan riski bulunduğunu açıkladı.

Bakan Bayraktar, kazanın yaşandığı alanda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, son birkaç gündür çalışma şartlarının oldukça zorlu hale geldiğini ifade etti.

Gece yapılan incelemeler sonucunda önemli bir heyelan riskinin tespit edildiğini belirten Bayraktar, bu risk nedeniyle arama faaliyetlerinin durdurulduğunu aktardı. Ayrıca, heyelan riski sebebiyle atık toprağın taşınmasıyla ilgili çalışmaların da askıya alındığını belirtti.

Heyelan riskinin bertaraf edilmesinin öncelikli hedefleri olduğunu vurgulayan Bakan Bayraktar, bu süreçte çalışmaların Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda ve onayıyla yürütüldüğünü açıkladı. Heyelan riski bulunan bölgelere atık toprağın taşınması konusunda herhangi bir risk alınmadığını ve bu konuda endişe edilecek bir durumun olmadığını ifade etti.

Bayraktar ayrıca, heyelan riskinin ortadan kaldırılması için akademisyenler ve ilgili kurumların çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, bu çalışmaların sonuçlarının yakın zamanda paylaşılacağını dile getirdi.

Kazanın yaşandığı alanda kayan toprağın istifleneceği alanlarla ilgili çalışmaların devam ettiğini aktaran Bakan Bayraktar, bu konuda birkaç alternatif üzerinde çalışıldığını ve en uygun alanın belirlenmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Ayrıca, Bakan Bayraktar, sahadaki su ve toprak örneklerinin incelendiğini ve herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediğini belirtti. Saatte 2 şiddetinde bir deprem etkisi olduğunu da ekleyerek, ilgili bakanlıkların yürüttüğü idari ve adli soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

Erzican’ın İliç ilçesinde 13 Şubat 2024 tarihinde yaşanan facianın ardından 9 işçinin toprak altında kaldığı tespit edilmiş ve çalışmalar aralıksız olarak sürmüştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri