Erzincan'da madenciler tarafından çekilen 'çatlak fotoğraflar' bilirkişi raporunda

Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağında yaşanan toprak kayması öncesinde madenciler tarafından çekilen İliç alanındaki çatlak fotoğrafları, bilirkişi raporunda kanıt olarak sunuldu.

İlçeye bağlı Çöpler köyündeki maden ocağı sahasında 13 Şubat'ta gerçekleşen toprak kaymasıyla ilgili adli ve idari soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında, madenciler tarafından olaydan saatler önce çekilen İliç alanındaki çatlak fotoğrafları, bilirkişi raporunda delil olarak kullanıldı.

Madencilerin çektiği fotoğraflarda, İliç alanında biriktirilen topraklarda derin yarıkların oluştuğu görülüyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, olay günü işçilerin çatlağı tespit ettiği ve yetkililere uyarıda bulunduğu, ardından tahliyenin yapıldığı belirtti.

Bayraktar, "Bu bölgedeki işçilerin tahliye edildiği doğru ve sonra bu bölgedeki 9 arkadaşımızın tekrar kontrol amaçlı olay yerine döndükleri ve o esnada bu hadiseye yakalandıkları maalesef doğru." ifadesini kullandı.

Erzincan'daki maden sahasında yapılan incelemelerde, iş güvenliği uzmanı, çevre, jeoloji, inşaat ve ziraat mühendislerinden oluşan bir heyetin hazırladığı bilirkişi ön raporunda, "yığındaki çatlaklar için zamanında önlem almayan" proses oksit müdürü dahil olmak üzere 5 kişinin asli kusurlu olduğu belirtilmişti.

Raporda ayrıca, operasyon direktörü vekilinin sabah saatlerinde yığın içinde oluşan çatlaklar hakkında uygun tedbirler almadığı ve bu durumun şantiyede olumsuz sonuçlara yol açabileceği konusunda tedbirsiz davrandığı tespit edilerek, yaşanan kazada asli kusurlu olduğu sonucuna varılmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri