Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'de SHP iddialarına son noktayı koydu

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'de Sosyal Demokrat Halkçı Parti'nin (SHP) kuruluşuna destek verdiği iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

31 Mart'ın ardından 3 Haziran'da da seçim yapılan ve MHP'den CHP'ye geçen Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde CHP üyesi Şerafettin Bahadır, Pınarbaşı’nın önceki dönem MHP'li belediye başkanı Menduh Uzunluoğlu’nun kardeşi Ejder ve yeğeni Mehmet Uzunluoğlu tarafından aracında durdurularak darbedildi ve tabancayla ayağından vuruldu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bahadır, ilk müdahalesinin ardından Kayseri Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Ejder ve Mehmet Uzunluoğlu, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Kemal Kılıçdaroğlu, tedavisi devam eden Şerafettin Bahadır'ı ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, "Siyaseti hep iyilikte yarışma alanı olarak gördük. Siyasette şiddet olmamalı. Şerafettin Bey’i ziyaret ettim. Doktorlar ve bütün ekipler gerekli özeni göstermişler. İyi durumda olması en büyük tesellimiz. Hayatını kaybetseydi bu büyük bir dram olacaktı. Şiddet uygulamak, insanın ölümüne yol açacak dozda şiddeti büyütmek asla doğru değildir" dedi.

SHP'NİN KURULUŞUNA DESTEK İDDİALARI

Kılıçdaroğlu, Sosyal Demokrat Halkçı Parti'nin (SHP) kuruluşuna destek verdiği iddialarına ilişkin ise, "Öyle bir şey yok. Bunların hepsi asparagas haberler" diyerek bu iddiaları yalanladı.

HÜKÜMETE SURİYELİ SIĞINMACILAR ELEŞTİRİSİ

Suriyeli sığınmacılar konusundaki soruya yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Suriyelilerin Türkiye'ye yoğun olarak gelmesi en çok beni rahatsız etmiştir. Genel başkanlık yaptığım dönemde, Suriyeli kardeşlerimizi 2 yıl içinde kendi ülkelerine göndereceğime dair söz verdim. Ancak, Suriyelilere karşı şiddet uygulanması Türkiye'nin itibarına darbe vurur. Hükümetin tutarlı politikalarla Suriyelileri kendi ülkelerine döndürmesi en büyük arzumuzdur" dedi.

TÜİK VERİLERİNE ELEŞTİRİ

TÜİK'in açıkladığı verilerle ilgili soruya Kılıçdaroğlu, "TÜİK'in önüne giden ilk genel başkanım. TÜİK'in yaptıklarını asla doğru bulmuyoruz. TÜİK, saraydan gelen talimatlara göre karar alan, enflasyon rakamlarını bu çerçevede kamuoyu ile paylaşan bir kuruma dönüştü. Enflasyon rakamlarını vatandaşlarımız pazara gittiği zaman görüyor. TÜİK'in yanlış bilgiyi kamuoyuna dayatmasıdır. Yanlış bilgiden yola çıkarak emeklinin, memurun ve asgari ücretlinin maaşını düşük tutuyorsunuz. Alt gelir grupları ekonomik olarak kan kaybediyor" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri