Eski Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan vali oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararıyla Burdur Valiliği'ne Tülay Baydar Bilgihan atandı. 13 aydır Burdur’da görev yapan Vali Türker Öksüz, Mülkiye Başmüfettişi olarak atanırken, Bilgihan, Burdur’un ilk kadın valisi olarak göreve başlayacak. Bilgihan daha önce Ankara Gölbaşı Kaymakamlığı da yaptı.

Daha önce Gölbaşı Kaymakamlığı ve İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulunan Tülay Baydar Bilgihan, Burdur Valisi olarak atandı. Bilgihan, Gölbaşı'nda yürüttüğü projelerle halkın sevgisini kazanmış, ilçede çeşitli sosyal ve altyapı projelerine öncülük etmişti. Bu başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Bilgihan, yeni görevinde de benzer başarıları sürdürmesi beklenen bir isim.

BAŞARILI BİR KARİYER

Ankara’da büyüyen Bilgihan, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu oldu. Kamu kariyerine kaymakam vekili olarak Balıkesir’in Gömeç ve Muğla’nın Kavaklıdere ilçelerinde başlayan Bilgihan, asaleten ilk kaymakamlık görevini Isparta’nın Yenişarbademli ilçesinde üstlendi.

Kariyerinde dikkat çeken bir diğer görev ise Erzurum’un Köprüköy ilçesindeki kaymakamlık dönemi olarak öne çıkıyor. Köprüköy'de gerçekleştirdiği yeşil kart çalışmaları ve okuma yazma seferberliği, halkın takdirini kazandı. 2005-2007 yılları arasında Hekimhan Kaymakamlığı yapan Bilgihan, bu süreçte de çeşitli sosyal projelere imza attı.

YURT DIŞI EĞİTİMİ VE YENİ GÖREVLER

İngiltere’de Portsmouth Üniversitesi’nde yüksek lisans yaparak kendini geliştiren Tülay Baydar Bilgihan, İçişleri Bakanlığı’ndaki kariyerinde önemli bir aşama kaydederek Personel Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanmıştı. Buradaki çalışmaları ile devlet kademelerinde yönetim tecrübesini pekiştiren Bilgihan, Burdur Valiliği’ne atanarak Türkiye’nin farklı bölgelerinde kazandığı deneyimleri bu yeni görevine taşıyacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri