Eskişehir’de 18 yaşındaki maskeli saldırganın yaraladığı kişiler o anları anlattı: Böyle bir saldırıyı ancak bir terörist yapar

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde yer alan bir çay bahçesinde 12 Ağustos günü meydana gelen bıçaklı saldırıda yaralanan 5 kişiden 3'ü, yaşadıkları dehşet anlarını paylaştı. Maskeli ve kasklı saldırgan, akşam saatlerinde çay bahçesine gelerek etraftaki kişilere bıçakla saldırmış, olayda 5 kişi yaralanmıştı. Saldırı sonrası yaralanan 5 kişiden üçü saldırı anında yaşadıklarını anlattı.

Saldırıda boynundan ağır yaralanan ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Uygulamaları ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören 64 yaşındaki Metin Korkmaz, olayın nasıl başladığını anlattı. Korkmaz, "Bir arkadaşımın daveti üzerine çay içmek için parka geldim. Oturduğum sırada şüpheli aniden koşarak gelip birini bıçakladı, ardından başka bir kişiye yöneldi. O kişi kaçmaya çalışırken önüme düştü. 'Yapma, ayıptır' dedim, bana 'Sana ne' diye cevap verdi ve boynumdan bıçakladı" dedi. Saldırganın başında kask ve yüzünde maske olduğunu belirten Korkmaz, "Görünce çok şaşırdım ve korktum. Böyle bir saldırı beklemiyordum" diye ekledi.

Yaralanan bir diğer kişi, 71 yaşındaki Tevfik Arslan, Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde tedavi görmeye devam ediyor. Arslan, olay anında çay içtiğini ve saldırganın elinde bıçakla üzerlerine geldiğini belirterek, "Başındaki kask yüzünden kadın mı erkek mi olduğunu anlayamadım. Üzerinde çelik yelek vardı. O an, 'Bu terörist' dedim çünkü böyle bir şeyi ancak bir terörist yapar" ifadelerini kullandı. Arslan, bıçak darbesinin bir santimetre daha yandan gelmiş olmasının ölümcül olabileceğini vurguladı.

Saldırıda karnından ve el baş parmağından yaralanan 57 yaşındaki Cumali Özemek ise, namaz kıldıktan sonra parkta oturduğunu ve saldırganın kendisine yöneldiğini anlattı. "Elindeki bıçak oldukça uzundu, bana doğru döndü ve bıçakladı. Tuttum ama yine de bıçak 3-4 santimetre içeri girdi. Tramvay durağında başka birini daha arkadan bıçaklamış" dedi.

Diğer yaralılardan Cemal Altıntaş (64), tedavisinin ardından taburcu edilirken, 87 yaşındaki Naşit Özyürek'in tedavisi Eskişehir Şehir Hastanesi'nde devam ediyor.

Saldırganın 18 yaşındaki Arda K. olduğu belirlenirken, üzerinde kask, hücum yeleği, belinde balta ve yüzünde maske bulunduğu bildirildi. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan saldırgan, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince "birden fazla kişiyi tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" ve "halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçlarından tutuklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri