Et ve Süt Kurumu'nda iddialar üzerine yanıt geldi!

Et ve Süt Kurumu (ESK), ithal hayvanların tahliye ve teslimat sürecine dair sosyal medyada yayılan iddialara yazılı bir açıklamayla yanıt verdi. ESK, bazı sosyal medya hesaplarında yer alan ve uzun gemi taşımacılığı sürecinden etkilenmiş hayvan görüntülerinin münferit vakalar olduğunu, bu tür görüntülerin yaygın bir durum gibi yansıtılmasının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

ESK'nin açıklamasında, Kurumun Mart 2024'ten bu yana üreticilere besilik hayvan temini amacıyla ithalat faaliyetlerini sürdürdüğü belirtildi. Bu kapsamda 4 bin 300 çiftçiden başvuru alındığı ve şu ana kadar 2 bin 960 çiftçiye besilik hayvanlarının teslim edildiği ifade edildi. Kurum, ithal edilen hayvanların tahliye ve teslimat işlemlerinin, kurulan komisyonlar aracılığıyla, Kurum yetkilileri gözetiminde ve hayvan sahiplerinin nezaretinde, sözleşme hükümlerine uygun bir şekilde gerçekleştirildiğini vurguladı.

HAYVAN SAHİPLERİNE İTİRAZ HAKKI TANINIYOR

Açıklamada, üreticilerin hayvanlarını tam ve sağlıklı bir şekilde teslim aldıklarına dair "İthal Besilik Sığır Teslim ve Tesellüm Tutanağı" imzaladığı belirtildi. Ayrıca, ithal edilen hayvanlarla ilgili olarak üreticilere itiraz hakkı tanındığı ve aşırı kirlilik durumlarının komisyon tarafından hesaplanarak üreticilere yansıtılmadığı kaydedildi. ESK, ithalat sürecinin henüz tamamlanmadığını ve millileştirme sürecinin sonuna kadar tüm itirazların titizlikle değerlendirildiğini, mahreç ülke kaynaklı zararların tazmin edildiğini belirtti.

PROVOKATİF HABERLERE İTİBAR EDİLMEMELİ

ESK, faaliyetlerini hedef alarak Kurumun regülasyon gücünü azaltmayı amaçlayan provokatif haberlere itibar edilmemesi gerektiğini de vurguladı. Kurum, ithalat sürecinin her aşamasının şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için gerekli adımların atıldığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri