Evlilik kredisi ne zaman verilecek? Evlilik kredisinin şartları nelerdir?

Yeni yılda en çok merak edilen konulardan biri olan evlilik kredisi yeni evlenecek olan çiftler tarafından araştırılıyor. Pilot illerde verilmesi beklenen 150 bin TL devlet destekli faizsiz kredi ne zaman verilecek? İşte detaylar...

2024 yılının en çok araştırılan konularından bir tanesi faizsiz evlilik kredisi. Evlenecek çiftler için can suyu olacak devlet destekli kredi 150 bin TL olarak belirlenmişti ve geri ödemesi de 4 yıla yayılacaktı. Çiftler avantajlı olacak bu kredinin ne zaman verileceğini merakla bekliyor.

PİLOT UYGULAMA 6 ŞUBAT DEPREMİNDEN ETKİLENEN İLLERDE BAŞLAYACAK.

Sıkça araştırılan evlilik kredisiyle ilgili açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan geldi. Göktaş kredi ile ilgili açıklamasında yeni yıldan önce hayata geçmesini bekliyoruz demişti. Bu açıklamaya göre evlilik kredisine gerekli çalışmaların tamamlanmasından sonra başvurulacak.

Aile ve Gençlik Fonu'nun kuruluşuna dair kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni evlenecek çiftler arasında öncelik, deprem bölgesindeki illerde olacak. Bu çiftlere 150 bin lira tutarında, 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek. Kredi, 4 yıllık bir geri ödeme süresiyle sağlanacak. Pilot uygulama, 6 Şubat depreminden etkilenen illerde başlayacak. Aile ve Gençlik Fonu, yönetim kurulu tarafından yönetilecek.

AK Parti İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, yaş sınırları belirlemediklerini ve proje kapsamında ilin ve bölgenin özelliğine göre esneklik sağlanacağını belirtti. İnan, hedefin 81 ildeki gençlere ulaşmak olduğunu vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri