Evlilik kredisine başvurular başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu" uygulamasında önemli yenilikler ve genişlemeler olduğunu duyurdu. Bakan Göktaş, TÜİK verilerine göre doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak illerinin projeye dahil edildiğini ve bu illerdeki çiftlerin artık başvuruda bulunabileceklerini açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 12 bin 132 çiftin başvurduğunu ve bu çiftlerden 3 bin 963’ünün kredi desteğinden yararlandığını belirtti. Proje, gençlerin aile kurmalarını teşvik etmek amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonuyla hayata geçirilmişti.

Projenin pilot uygulaması, depremden etkilenen Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde başlatılmıştı. 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz ve 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği, büyük bir ilgi görmüştü.

Göktaş, proje kapsamında yeni bir aşamaya geçtiklerini ve Karabük, Bartın, ve Zonguldak illerinde de başvuruların alınmaya başlandığını duyurdu. Ayrıca, başvuru şartlarını kolaylaştırarak, çiftlerin toplam gelirlerinin 2 asgari ücreti aşmaması koşulunu, 2,3 asgari ücreti kapsayacak şekilde düzenlediklerini belirtti. Bu değişiklikler, daha fazla çiftin destekten yararlanmasını sağlamak amacıyla yapıldı.

Göktaş, Bakanlık olarak gençlerin aile kurma süreçlerini desteklemeye devam edeceklerini ifade etti. Başvurular, 15 Şubat itibarıyla "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden alınmaya başlanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri