Fatih Erbakan’dan ‘Asgari ücret’ çıkışı: “Mayıs seçimlerinde verilen sözler tutulmadı”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 17 Bin 2 TL olarak açıklanan asgari ücrete dair hükümete eleştiride bulundu.

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, dün gece ilan edilen yeni asgari ücret hakkında bir yazılı açıklama yaptı.

Cumhur İttifakı ortağı YRP Lideri Fatih Erbakan, yeni asgari ücretin çalışanların yarısını ve ailelerini açlık, yoksulluk ve yoksunlukla karşı karşıya bırakacağını söyledi. Asgari ücretin yoksulluk sınırının oldukça altında olduğunu savunan Erbakan, "2024'te açıklanan asgari ücret 17.002 TL olarak belirlendi. Biz Yeniden Refah Partisi olarak, çalışanların en az 23.000 TL'lik bir asgari ücretle geçinmesi gerektiğini kamuoyuyla paylaştık. Bugün, dört kişilik bir ailenin gıda ihtiyacının 15.000 TL, yoksulluk sınırının ise 46.000 TL olduğu düşünüldüğünde, 2024 için belirlenen asgari ücretin ülkemizin gerçeklerinden ne kadar uzak olduğu açıkça görülüyor. 17.002 TL'lik asgari ücret, sadece yoksulluğa değil, aynı zamanda gıda, kira, eğitim, giyim, ulaşım, elektrik ve ısınma gibi temel ihtiyaçlardan yoksunlukla yüzleşmelerine yol açacak. Bu asgari ücret, yoksulluk sınırının altında ve birkaç ay içinde yüksek enflasyon ve zamlarla açlık sınırının altına inecek.

İşverenler için 2 farklı asgari ücret talebinde bulunan Erbakan, 14 Mayıs seçimlerinde iş birliği yaptığı AK Parti’yi asgari ücret üzerinden verilen sözlerin tutulmadığını belirterek eleştirdi. Hem emeklilerin hem de işçilerin yoksulluk barajının üstünde maaş alması gerektiğini 2023 seçimleri öncesinde AK Parti’ye söylediklerini ve AK Parti’den bu konuyla ilgili söz aldıklarını açıklayan Erbakan, iktidara sözlerini tutması konusunda uyardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri