Fatih Ünal kimdir?

Fatih Ünal, birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Fatih Ünal kimdir? İşte Fatih Ünal'ın biyografisi...

Fatih Ünal, 1976 yılında Çanakkale'de dünyaya geldi. İlköğrenimini Balıkesir ve Edirne'de tamamladı, ardından ortaokul ve lise eğitimini Edirne İmam Hatip Lisesi'nde aldı. Hukuk tutkusuyla dolu bir yolculuğa çıkmak adına 1994 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne adım attı. 2001 yılında avukatlık stajını başarıyla tamamlayarak mesleğe ilk adımını attı. Askerlik görevini 2002-2003 yılları arasında personel asteğmen olarak tamamladı.

FATİH ÜNAL MKYK ÜYESİ OLARAK GÖREV YAPTI

Aktif bir siyasi kariyere sahip olan bu isim, AK Parti Gençlik Kolları'nın kuruluş sürecinde önemli görevler üstlendi. 2002-2005 yılları arasında MKYK üyesi olarak görev yaptı ve 2005-2008 yılları arasında genel başkan yardımcısı unvanıyla MKYK ve MYK üyeliğini sürdürdü. 2009'daki yerel seçimlerin ardından Keçiören'den Ankara İl Meclis Üyesi olarak göreve başladı ve aynı zamanda Ankara İl Genel Meclisi 1. Başkan Vekili olarak görev aldı.

Sivil toplum kuruluşlarıyla da yakından ilgilendi. Hu-der, Adalet-Der, Hukukun Üstünlüğü Derneği gibi önemli hukuk derneklerinde üyelik ve kurucu üyeliklerde bulundu. Ankara'da birçok sivil toplum kuruluşunun kuruluşuna katkı sağladı ve Yeşilay Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Mamak İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanlığı gibi önemli görevler üstlendi.

FATİH ÜNAL 15 TEMMUZ DARBE DAVALARINI TAKİP ETTİ

Aynı zamanda hukukçu kimliğiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi ve 15 Temmuz Darbe davalarını takip etti. Selçuk Üniversitesi'nde Kamu İdare Hukuku dalında yüksek lisansını tamamladı. 2019 yerel seçimlerinde Keçiören Belediyesi Meclis Üyeliğine seçilen bu kişi, evli ve dört çocuk babasıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri