Fenerbahçe tribün liderine saldırının ardında suç örgütü çıktı

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Ferhat Delen'in liderliğini üstlendiği "Redkitler" suç örgütüne yönelik gerçekleştirdiği operasyonun detaylarını açıkladı.

Operasyon, 6 ilde 52 adrese eş zamanlı olarak düzenlendi ve 31 kişi gözaltına alındı. Örgütün cinayet, silahlı saldırı, iş yerine silahlı saldırı ve kasten öldürmeye teşebbüs gibi birçok suça karıştığı tespit edildi.

DHA'nın haberine göre, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün operasyonunda şüphelilerin kaldığı tespit edilen ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 23 ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği, 3 çelik yelek ve çok sayıda fişek ele geçirildi.

Örgüt lideri Ferhat Delen'in yurt dışında olduğu belirlendi. Örgütün 21 Mayıs 2023'te Faruk Suci'nin öldürülmesi, 11 Ocak 2024'te Anadolu Genç Fenerbahçeliler taraftar grubunun lideri İbrahim Gümüştekin'e yönelik silahlı saldırı sırasında Şükrü Can Köseoğlu'nun öldürülmesi olaylarına karıştığı belirlendi. Ayrıca, örgütün Barış Boyun'un liderliğini yaptığı ve alt grubu olan Daltonlar çetesiyle birçok kez silahlı çatışmaya girdiği, kasten öldürmeye teşebbüs, yaralama, iş yeri kurşunlaması gibi 22 farklı suç eylemine karıştığı belirlendi.

Redkitler suç örgütünün lideri Ferhat Delen'in Fenerbahçe tribün liderliğini ele geçirmek için tribün liderlerinden İbrahim Gümüştekin ve Cem Gölbaşı'na yönelik saldırılar düzenlediği de ortaya çıktı. İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde hakimiyet kurmaya çalışan örgütün, Barış Boyun'un liderliğini yaptığı ve "Daltonlar" adlı alt grubu olan suç örgütüyle yaşadığı çatışma anları güvenlik kamerasına yansıdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri