FETÖ davasında 17 sanığa 138'er kez ağırlaştırılmış müebbet

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Genelkurmay çatı davasında verilen hükümleri onayladı.

Daire, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 20 Haziran 2019 tarihinde verilen kararı inceledikten sonra sanıklar hakkında verilen cezaları onadı.

Karara göre, darbe girişiminin yöneticileri ve asli failleri olarak kabul edilen sanıklar arasında eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve Yüksek Askeri Şura üyesi eski orgeneral Akın Öztürk ile eski tümgeneraller Kubilay Selçuk, Mehmet Dişli; eski tuğgeneraller Hakan Evrim, Erhan Caha, Mehmet Partigöç, Ali Osman Gürcan; eski tuğamiraller Ömer Faruk Harmancık ve Sinan Sürer; eski albaylar Bilal Akyüz, Cemil Turhan, Fırat Alakuş, Ahmet Özçetin, Murat Koçyiğit, Orhan Yıkılkan, Osman Kılıç ve Muhsin Kutsi Barış bulunuyor.

Bu sanıklara, "anayasayı ihlal" ve "Cumhurbaşkanına suikast" suçlarından 138'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiği belirtildi. Ayrıca, sanıklar hakkında "kasten öldürmek" suçundan 136 kişiye yönelik 136'şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 26 defa "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 416'şar yıl hapis cezasının da onandığı açıklandı.

Ancak, yerel mahkeme tarafından hüküm verilen ve daha sonra hayatını kaybeden eski albay Mustafa Barış Avıalan hakkındaki ceza kararının düşürüldüğü belirtildi.

Son olarak, yerel mahkemenin "kasten öldürme" suçlamasıyla verdiği cezaların "olası kastla öldürme" yönünden yeniden yargılanmasının gerektiği ifade edilerek bu yönde bir bozma kararı verildiği bilgisi paylaşıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri