FETÖ’de Gülen’in ölümü sonrası mal varlığı kavgası

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in ölümünün ardından örgüt içinde liderlik ve mal varlığı üzerine yoğun çekişmeler yaşanmaya başladı. Gülen’in ölümünden sonra örgütün finansal kaynakları ve büyük serveti üzerinde kontrol sağlama çabası, örgüt içinde ciddi anlaşmazlıklara yol açtı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, uzun süredir örgüt içinde süregelen bu iç çekişmeler, Gülen’in ölümünün ardından daha görünür hale geldi. Örgütün üst düzey yöneticileri, mal varlığı üzerindeki kontrolü ele geçirmek için kıyasıya mücadele ediyor. Örgütün toplanan yardım paralarını, yurt dışında lüks yaşamlarını sürdürebilmek ve zenginliklerine zenginlik katmak için kullandıkları ortaya çıktı.

CEVDET TÜRKYOLU’NUN SERVETİ GÖZLER ÖNÜNDE

Örgüt içindeki mal varlığıyla dikkat çeken isimlerden biri de, “Uzun Cevdet” lakabıyla bilinen ve Fetullah Gülen’in en yakınındaki isimlerden olan Cevdet Türkyolu. Türkyolu’nun serveti, örgüt içinde de eleştiri konusu oldu. Türkyolu'nun, 10 Haziran 2023’te, Gülen’in son ikameti olan Saylorsburg'daki 1 milyon dolar değerindeki evi yaklaşık 840 bin dolara satın aldığı öğrenildi.

TÜRKYOLU’NUN GAYRİMENKUL YATIRIMLARI VE KAYNAK HOLDİNG SKANDALI

2003-2013 yılları arasında 17 adet tapu satış işlemi gerçekleştiren Türkyolu’nun, FETÖ’ye bağlı Kaynak Holding’teki hisselerini de 2012-2014 yıllarında değerinin çok üzerinde bir fiyata sattığı ve holdingi zarara uğrattığı ortaya çıktı. Bu satıştan elde ettiği gelir 4 milyon doları aştı. Ayrıca, Türkyolu’nun holdingden elden ve kayıtsız şekilde milyonlarca dolar aldığı iddia ediliyor. Türkyolu, Bank Asya'yı da zarara uğratan hamleler yaparak hisselerinin düşmesini fırsata çevirdi ve 1 milyon lot alarak hem bankayı hem de örgütü maddi kayıplara uğrattı.

ABD’DEKİ VARLIKLAR VE BANK ASYA KREDİSİ

ABD'de de birçok yatırımı bulunan Cevdet Türkyolu’nun, Amish Farmers Market LLC adlı şirketin kurucu ortağı olduğu ve bu şirket üzerinden Bank Asya’dan toplamda 1 milyon dolar değerinde kredi kullandığı tespit edildi. ABD’deki mal varlığının kaynağını Adapazarı'ndaki arazileri olarak göstermeye çalışsa da, ABD’de sahip olduğu gayrimenkullerin bu arazilerden çok daha değerli olduğu anlaşıldı.

Gülen’in ölümünün ardından, örgütün üst düzey yöneticileri arasında mal varlığı üzerinde kontrol sağlama savaşı giderek daha büyük bir boyut kazanırken, Cevdet Türkyolu’nun bu süreçteki rolü ve mal varlığı geniş yankı uyandırmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri