FETÖ'den yargılanan sözde üst düzey yöneticiye tahliye

FETÖ'nün üst düzey yöneticileri olduğu iddiasıyla yargılanan eski Zaman gazetesi genel yayın yönetmen yardımcısı Mehmet Kamış ile Ali Çolak, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Mehmet Kamış ile avukatı hazır bulundu. Firari sanık olarak aranırken duruşma sırasında yakalanan Ali Çolak ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Duruşmada söz hakkı verilen Mehmet Kamış, cezaevinde yüksek tansiyona bağlı göz damarlarının patladığını belirterek tahliyesini talep etti. Ali Çolak ise iddianamede kendisiyle ilgili çok az bilgi olduğunu ve FETÖ'den talimat almadığını savunarak tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu kaldıkları süreyi ve dosyadaki delil durumunu göz önünde bulundurarak Mehmet Kamış ve Ali Çolak'ın yurt dışı çıkış yasağı ve ayda iki kez imza şartıyla tahliyelerine karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame çerçevesinde yargılanan Kamış ve Çolak, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla dava sürecinde yer alıyor. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi daha önce, Mehmet Kamış ve diğer sanıkların dosyasını diğer sanıklardan ayırmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Zaman gazetesi eski çalışanları ve yöneticilerine yönelik yaptığı soruşturmada, 54 şüphelinin mal varlıklarına el konulması talebinde bulunmuştu. İstanbul 11. Sulh Ceza Hakimliği, bu kişilerin mal varlıklarına el konulmasına karar vermişti.

Mehmet Kamış, Kasım 2023'te İzmir'de düzenlenen bir operasyonla yakalanmış ve İstanbul'a getirilerek tutuklanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri