FETÖ'nun ölümünün ardından Bakan Yerlikaya'dan dikkat çeken açıklama!

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölüm haberinin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, örgüte yönelik mücadelede kararlılık mesajı verdi.

15 Temmuz 2016’da gerçekleşen hain darbe girişiminden bu yana FETÖ’ye karşı verilen mücadelenin hız kesmeden sürdüğünü vurgulayan Yerlikaya, bu süreçte gerçekleştirilen operasyonların detaylarını paylaştı.

İçişleri Bakanı, FETÖ'ye yönelik 178 binden fazla operasyon yapıldığını belirterek, örgütün faaliyetlerinin tamamen sona erdirilmesi için mücadeleye devam edileceğini söyledi. Bakan Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Su uyur, FETÖVARİ yapılar uyumaz” sözünü hatırlatarak, bu ilkenin, FETÖ ve diğer tüm terör örgütlerine karşı mücadelede rehber olduğunu ifade etti.

Bakan Yerlikaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Milletimizin iradesine darbe vurmaya kalkan, halkımızın üzerine ateş açan FETÖ ile mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir. Biz durmayacağız, duraksamayacağız. Eli kanlı FETÖ’yle mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum."

178 BİNDEN FAZLA OPERASYON YAPILDI

Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgiye göre, 15 Temmuz 2016'dan bu yana FETÖ ile mücadelede 178 bin 406 operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda birçok örgüt mensubu yakalanarak adalete teslim edilirken, örgütün yurt içindeki ve dışındaki yapılanmaları da hedef alınarak etkisiz hale getirildi. Yerlikaya, FETÖ'nün son kalıntılarına kadar temizlenmesi için mücadelenin aralıksız süreceğini vurguladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN SÖZÜ REHBER NİTELİĞİNDE

İçişleri Bakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Su uyur, FETÖVARİ yapılar uyumaz” sözünün, devletin FETÖ ve diğer terör örgütlerine karşı mücadelesindeki temel ilke olduğunu dile getirdi. Yerlikaya, Türkiye’nin tüm terör örgütlerine karşı kararlı duruşunun devam edeceğini ve bu konuda herhangi bir taviz verilmeyeceğini belirtti.

15 TEMMUZ’UN İZLERİ SİLİNMEYECEK

Bakan Yerlikaya, 15 Temmuz’un Türkiye’nin hafızasında derin izler bıraktığını, bu darbe girişimi karşısında verilen mücadele sayesinde Türkiye’nin daha güçlü bir yapıya kavuştuğunu ifade etti. Şehitler için rahmet dileyen Yerlikaya, gazilere ise sağlık ve afiyet temennilerini iletti.

FETÖ İLE MÜCADELEDE KARARLILIK SÜRÜYOR

Fetullah Gülen’in ölümünün ardından örgütle mücadelenin hız kesmeden devam edeceğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, FETÖ’nün ülke içindeki yapılanmalarına ve bağlantılarına yönelik operasyonların süreceğini söyledi. Bu kapsamda, örgütün hem finansal kaynaklarının hem de insan kaynağının kesilmesi adına yurt içi ve yurt dışında işbirliği yapılacağı ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri