FETÖ’ye yönelik düzenlenen “Kıskaç-25” operasyonlarında 20 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 11 ilde FETÖ'ye yönelik düzenlenen “Kıskaç-25” operasyonlarında 20 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve KOM Başkanlığı'nın koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince gerçekleştirilen operasyonlar, Adana, Ankara, Antalya, Çorum, Elazığ, İstanbul, İzmir, Ordu, Samsun, Kahramanmaraş ve Van illerinde yapıldı.

Operasyonlar sonucunda yakalanan 20 şüphelinin, FETÖ'nün sözde “Askeri mahrem yapılanması” içinde faaliyet gösterdikleri, ankesörlü telefonlar aracılığıyla iletişim kurdukları ve örgüt içindeki sorumlu kişilerle irtibatlarının bulunduğu tespit edildi. Şüphelilerin örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ifadelerinde ve teşhislerde adlarının geçtiği, ayrıca FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu belirlendi.

Bakan Yerlikaya, FETÖ ile mücadelede kararlılık vurgusu yaparak, “FETÖ'ye yönelik operasyonlarımız kararlılıkla devam ediyor. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Terör örgütleri ve onların iş birlikçilerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek” şeklinde bir paylaşımda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri