Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, TBMM'den dünyaya seslendi!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 1 Ekim’e kadar süren tatiline ara vererek, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın hitap edeceği olağanüstü Genel Kurul oturumu için toplandı. Abbas, "Gazze'de bir başka devlet kurulamaz, Gazze'siz Filistin de düşünülemez." dedi. Ayrıca Abbas, Gazze'ye gideceğini de söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yapacağı konuşmayı dinlemek üzere Meclis'e geldi. Türkiye'nin Filistin'e verdiği güçlü desteği göstermek ve Filistin halkının yaşadığı zorlukları uluslararası arenada dile getirmek amacıyla düzenlenen bu "Filistin Konulu Olağanüstü Oturum," TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un başkanlığında başladı.

OTURUMUN BAŞLAMASIYLA BERABER ERDOĞAN TBMM’DE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki heyetle birlikte Mahmud Abbas’ın konuşmasını dinlemek üzere TBMM Genel Kurulu'nda hazır bulundu. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Filistin’e dair bu önemli oturumu başlatarak, Türkiye’nin Filistin halkına verdiği desteği vurguladı.

ABBAS: "FİLİSTİN HALKI ZULME KARŞI MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEK"

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Filistin halkının İsrail işgaline karşı yürüttüğü mücadeleyi anlattı. Abbas, "Sizlere mübarek Filistin'den ve Kudüs'ten geliyorum. Sizlere büyük acı yaşayan halkımın mesajıyla gelmiş bulunmaktayım. 1948'den bu yana büyük acı yaşamış halkımın adına geliyorum. Toprağına, vatanına ve kutsallarına sarılarak işgalci İsrail'in suçlarına karşı büyük bir mücadele yürütmekteyiz." dedi.

Abbas, Gazze'deki katliamlara ve İsrail’in işlediği soykırım suçlarına değinerek, "İsrail'in soykırım suçu nedeniyle şehit olanları anarak başlamak istiyorum. Bunların en sonuncusu da lider Haniye'ye karşı işlenen suç olmuştur." ifadelerini kullandı. Abbas, Türk halkına ve Türkiye Cumhuriyeti'ne, Filistin davasına verdikleri destek için teşekkür etti.

Abbas ayrıca, "Gazze'deki soykırımın amacı vatan topraklarımızdan Filistin varlığını söküp atmak ve halkımızı tehcir ettirmektir. Ne kadar uğraşırsa uğraşsınlar bu gerçekleşmeyecek. Halkımız kutsal toprağına bağlıdır ve oradaki işgalcileri defedecektir." dedi.

"KUDÜS BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR"

Abbas, Kudüs’ün Filistin ve Türk halkı için taşıdığı önemi vurgulayarak, "Kudüs ilk kıblemiz, Mescidi Aksa ilk kıblemiz. Sizin ve bizim için kırmızı çizgidir Kudüs. Filistin'in bir zerresini bile gözden çıkaran ne bizden ne de sizdendir." dedi.

"GAZZE, FİLİSTİN'İN AYRILMAZ PARÇASIDIR"

Abbas, Gazze'nin Filistin devletinin asli ve ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgularken, Gazze'de ayrı bir devlet kurulmasına asla izin vermeyeceklerini belirtti. Filistin'in başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir devlet olarak varlığını sürdüreceğini ve ne pahasına olursa olsun bu amaca ulaşacaklarını söyledi.

"TÜRKİYE'NİN DESTEKLERİNE MİNNETTARIZ"

Filistin halkının Türk halkına olan minnettarlığını dile getiren Abbas, Türkiye'nin Filistin'e yaptığı insani yardımlardan ve Gazze'nin yeniden imarı konusundaki çabalarından ötürü teşekkür etti. Türkiye'nin, İsrail'in Gazze'deki soykırımına karşı açılan davaya müdahil olmasını takdirle karşıladığını belirtti.

"GAZZE'YE GİTME KARARI ALDIM"

Abbas, Filistin liderliği ile birlikte Gazze'ye gitme kararı aldığını duyurdu. "Bu, hayatımız pahasına olsa bile Gazze'ye gideceğiz," diyen Abbas, ulusal birliğin sağlanmasının zafere ulaşmanın en güçlü yolu olduğunu vurguladı.

"FİLİSTİN, ER YA DA GEÇ ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞACAK"

Filistin'in bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin süreceğini belirten Abbas, uluslararası toplumun İsrail'in zulmüne karşı harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Abbas, Filistin'in tam bağımsızlık ve özgürlüğünü er ya da geç elde edeceğine inandığını belirterek, Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Son olarak, Filistin ve Türkiye kardeşliğinin ebediyen süreceğini ifade eden Abbas, konuşmasını "Yaşasın Filistin-Türkiye kardeşliği!" sözleriyle tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri