Filistin Ramazan ayında rahat nefes alacak: Biden açıkladı, İsrail duracak!

ABD Başkanı Biden, yaptığı açıklamada İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını ramazan ayında durduracağını söyledi.

ABD lideri Biden NBC'ye verdiği röportajda rehinelerin serbest bırakılması şartıyla ramazan ayı boyunca Gazze'de İsrail saldırılarını durdurmayı kabul ettiğini dile getirdi.

ABD Başkanı Joe Biden, son zamanlarda yaşanan İsrail ve Gazze arasındaki çatışmalara ilişkin olarak NBC'ye verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Biden, ateşkes konusunda yaşanan zorluklara rağmen ilerleme kaydedildiğini belirtti. Rehinelerin serbest bırakılması konusundaki çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Biden, İsrail'in Ramazan ayı boyunca Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurmayı kabul ettiğini açıkladı.

ABD Başkanı, geçici bir ateşkesin sağlanmasıyla birlikte, İsrail ve Filistin arasında iki devletli bir çözüm için daha olumlu bir ortamın oluşacağına inandığını dile getirdi. Gazze'de ateşkesin yakın olduğunu ancak henüz kesin bir sonuca varılmadığını ifade etti.

Biden, röportaj yayınlanmadan önce New York'ta gazetecilere yaptığı açıklamada da benzer bir mesaj vermişti. Ulusal güvenlik danışmanının yakın bir zamanda ateşkesin sağlanacağını bildirdiğini ancak henüz tamamlanmadığını belirten Biden, umutlarının gelecek pazartesiye kadar Gazze'de ateşkesin sağlanacağı yönünde olduğunu dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri