Filistin'den esir açıklaması

Filistinli STK'ler, İsrail'in Gazze'de alıkoyduğu esirlerin "zorla kaybedilmesine" son verilmesini istedi

Filistinli insan hakları kurumları, Gazze Şeridi'nde İsrail gözaltı merkezlerinde alıkonulan yüzlerce esirin "zorla kaybedilmesine" son verilmesi çağrısında bulundu.

Filistin İnsan Hakları Merkezi, El-Mizan İnsan Hakları Merkezi ve El-Hak İnsan Hakları Kurumu, ortak bir açıklama yaparak "İsrail makamları tarafından Gazze Şeridi'nde zorla kaybedilen yüzlerce Filistinli esirin maruz kaldığı duruma son verilmesi" çağrısında bulundu.

Açıklamada, İsrail'in Gazze'deki kara saldırıları sırasında gerçekleşen keyfi alıkoymalar ve kötü muamelelerin durdurulması talep edilirken, esirlerin akıbetleri ve isimlerinin açıklanması için ilgili makamlara harekete geçme çağrısı yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İşgal güçleri, son günlerde özellikle Gazze'nin kuzeyinde ve Gazze şehrinde evlerde ve UNRWA'ya ait okullardaki barınma merkezlerinde yüzlerce sivile yönelik toplu alıkoyma eylemlerini sürdürüyor."

Esirleri çıplak bir şekilde sokaklarda oturmaya, kıyafetlerini çıkarmaya zorladığı belirtilen açıklamada, esirlerin işkenceye maruz kaldığı, kamyonlara bindirilerek bilinmeyen yerlere gönderildiği ifade edildi.

Açıklamada, "Esirlerin hayatlarından tamamen işgalci İsrail'in sorumlu olduğu" vurgulanarak, uluslararası kuruluşlara ve topluma "İsrail'in keyfi olarak alıkonulan tüm esirleri serbest bırakması için baskı yapmaları" çağrısında bulunuldu.

Filistin Esirler Cemiyeti ve Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Filistin Esir İşleri Heyeti, İsrail güçlerinin Gazze'de alıkoymasıyla ilgili 142 Filistinli kadın esiri hapse attığını açıklamıştı.

Açıklamada, İsrail ordusunun el-Faluca bölgesindeki okullara düzenlediği baskınlarda erkekleri alıkoymuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri