Fitch'den beklenen artış geldi: Türkiye’nin kredi notu yükseldi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’nin kredi notunu “B+”dan “BB-”ye yükseltti ve görünümünü pozitiften durağana çekti. Fitch’in güncellenmiş raporunda, pozitif reel faiz oranları, düşük cari açık ve kur korumalı mevduatlardaki düzenli düşüşün dış tamponlardaki iyileşmeyi destekleyeceği vurgulandı.

Fitch’in raporunda, enflasyonun yıl sonunda yüzde 43 seviyelerine ulaşacağı öngörülürken, 2024 için büyüme beklentisi yüzde 3,5, 2025 için ise yüzde 2,8 olarak belirlendi.

Kredi derecelendirme kuruluşu, en son 8 Mart 2024 tarihinde Türkiye’nin kredi notunu “B”den “B+”ya yükseltmiş ve görünümünü “durağan”dan “pozitif”e çekmişti. Şimdi ise not yükseltmesine rağmen görünümde bir değişiklik yaparak durağan olarak belirledi.

Diğer bir uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s, Temmuz ayında Türkiye’nin kredi notunu iki kademe yükselterek “B3”ten “B1”e çekmiş ve görünümü “pozitif” olarak korumuştu. Ayrıca, S&P de Mart ayında yerel seçimlerin ardından Türkiye’nin kredi notunu “B”den “B+”ya yükseltmişti.

Türkiye’nin kredi notundaki bu değişiklikler, ülkenin ekonomik göstergeleri ve finansal istikrarı hakkında uluslararası piyasalarda önemli bir sinyal olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri