Gazeteci Can Ataklı'ya 10 ay hapis cezası

Gazeteci Can Ataklı, şehit bir askerin babası hakkında yaptığı yorumlar nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak mahkeme, Ataklı'nın cezasını erteleyerek 1 yıl denetim süresine tabi tutulmasına karar verdi.

İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmaya sanık Can Ataklı katılmazken, avukatı Rabia Bayram hazır bulundu. Duruşmada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türk Devletleri Şehit Yakınları ve Gaziler Vakfı ile Memur-Sen avukatları da "müşteki" olarak yer aldı. Ataklı’nın avukatı, müvekkilinin üzerindeki suçlamaların yasal unsurlarını taşımadığını belirterek beraatini talep etti. Müşteki avukatları ise sanığın cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme, Ataklı'yı önce 1 yıl hapse çarptı. Ancak sanığın geleceği üzerindeki olumsuz etkileri göz önünde bulundurarak bu cezayı 10 aya indirdi ve erteledi. Ataklı’nın 1 yıl süreyle denetim altında tutulacağı belirtildi.

İDDİANAME DETAYLARI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Can Ataklı'nın sosyal medya hesaplarında yayımladığı bir videoda, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan bir askerin babasıyla ilgili kullandığı ifadelerin soruşturma başlatılmasına neden olduğu kaydedildi. Ataklı’nın sözlerinin "kışkırtıcı tutum ve davranışlar sergilediği" ifade edilen iddianamede, bu sözlerin halkın bir kesimini diğerine karşı kin ve düşmanlığa yönlendirdiği belirtilerek, kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike oluşturduğu vurgulandı.

İddianamede, Ataklı’nın "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildiği de aktarıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri