Gazeteci Fatih Altaylı, beklenen emekli maaş zammı için tarih verdi!

En düşük emekli maaş zammının yetersiz bulunmasının ardından hem AK Parti'nin hem İBB Başkan Adayı hem de ABB Başkan Adayı emeklilere yönelik seçim vaadi sundu. Gündemde yer alan zam beklentileri ise hükümetin seçim öncesinde yeni bir zam yapacağı iddialarını güçlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamayla memur emeklisi ile işçi emeklisi arasındaki yaklaşık 12 puanlık fark, yüzde 42,6'ya çıkartıldı. Ancak, en düşük maaş alan emekliler arasındaki eşitsizlik devam ediyor.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan gazeteci Fatih Altaylı, İBB Başkan adayı Murat Kurum'un emeklilere yönelik bulunduğu vaadini eleştirerek, bu konuya anlam veremediğini söyledi.

Altaylı, bu konunun belediye başkanının yetkisinde olmadığını belirterek emekli maaşlarına yeni bir zam beklentisi olduğunu söyledi.

Altaylı, "Emekliler arasında bir keyifsizlik olduğu, emeklilerin bazılarının kızgın olduğu falan muhakkak rapor ediliyor. Ve seçimi kazanmak için onlara gerekirse seçime 1 hafta kala yüzde 30 yüzde 40 zam daha yapılabilir yani. Hiç kuşkun olmasın. Merkezi hükümete sahip olmanın avantajı bu. Seçim ekonomisi uygulayabiliyorsun. İster yerel, ister genel, ister Cumhurbaşkanlığı olsun. Bunu uygulama şansları var.” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri