Gazetecilerin ardından bir meslek grubuna daha yeşil pasaport talebi!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Başkanı Emre Kartaloğlu, mali müşavirlere yeşil pasaport verilmesi için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ve bu konuda Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan (GİB) destek beklediklerini açıkladı. Bu talep, gazeteciler ve eczacılardan sonra mali müşavirlerin de vizesiz dolaşım imkânı sağlayan yeşil pasaport almak istemesi üzerine gündeme geldi.

TÜRMOB ve GİB işbirliği ile gerçekleştirilen "Dijital Dönüşüm Sürecinde Mesleğin Sorunlarının ve Geleceğinin Değerlendirilmesi Çalıştayı", Birlik merkezinde düzenlendi. Çalıştaya, GİB Başkanı Bekir Bayrakdar, TÜRMOB Başkanı Emre Kartaloğlu ve her iki kurumun yetkilileri katıldı.

Çalıştayda Mesleğin Sorunları ve Çözüm Önerileri Masaya Yatırıldı

Çalıştayda mali müşavirlik mesleğinin karşılaştığı sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri detaylı bir şekilde ele alındı. TÜRMOB Başkanı Kartaloğlu, konuşmasında, geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi yapılmaması gerektiğini, deprem bölgesinde mücbir sebep uygulamasının uzatılmasını ve mali müşavirlik ücret tarifesinin modernize edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, tahsilat sorunlarının çözülmesi gerektiğini belirten Kartaloğlu, tahsil edilmeyen ücretlerin KDV'sinin ödenmemesi gerektiğini ifade etti.

Kartaloğlu, mali müşavirlik hizmetlerinde KDV indiriminin yapılması, mali tatilin gerçekçi bir yapıya kavuşturulması ve beyan ve bildirimlerin sadeleştirilmesi gerektiğini de ekledi.

YEŞİL PASAPORT TALEBİ GÜNDEMDE

Kartaloğlu, mali müşavirlere yeşil pasaport verilmesi konusundaki taleplerini dile getirerek, "Bu konuda Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan destek bekliyoruz. Yeşil pasaport, mali müşavirlerin uluslararası alanda daha etkin çalışabilmelerini sağlayacak önemli bir imkân olacaktır." dedi.

GİB’DEN DESTEK SÖZÜ

GİB Başkanı Bekir Bayrakdar, mesleğin sorunlarının çözümü noktasında kurum olarak her türlü çalışmaya destek vereceklerini belirtti. Bayrakdar, idare ile eş güdümlü çalışılması halinde mali tatilin uygulanabilir hale geleceğini ifade etti.

Çalıştayın sonunda, TÜRMOB ve GİB yetkililerinden oluşan dört farklı çalışma grubu oluşturuldu. Bu grupların, mali müşavirlik mesleğinin sorunlarına çözüm bulmak için ortak çalışmalar yürüteceği açıklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri