ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN
Gaziantepli tatlı ustası Onur Berk, Ankara'da düzenlenen Gaziantep Tanıtım Günleri'nde 61 çeşit baklavasını Ankaralılarla buluşturdu. Berk, hem imalattaki tecrübesini hem de lezzet sırlarını ziyaretçilere sunarken, yoğun ilgi gören baklavalarının lezzetiyle damaklarda unutulmaz izler bıraktı.
Gaziantepli tatlı ustası Onur Berk, 6 yaşından beri tatlı imalatının içinde yer aldığını belirterek, "Kendi imalathanemizde ürettiğimiz 61 çeşit baklavamız var. Şahinbey'deki imalathanemizde geleneksel yöntemlerle tatlılarımızı hazırlıyoruz" dedi.
Berk, 10 yıldır satış işinde olduğunu ve farklı fuarlarda tatlılarını tanıttığını ekleyerek, "Fuarlar, tatlılarımızı geniş kitlelere ulaştırmamıza yardımcı oluyor. Şu anda hafta sonu yoğunluğu yaşıyoruz, fiyatlarımız ise 600 lira ile 1000 lira arasında değişiyor" diye konuştu.
Baklava çeşitleri arasında en çok ilgi görenlerin klasik baklava ve yeşil sarma olduğunu belirten Berk, yeşil sarmanın zahmetli bir tatlı olduğunu vurguladı. Klasik baklavanın fiyatının 600 ila 800 lira arasında değiştiğini ifade eden Berk, yeşil sarmanın ise 900 lira olduğunu söyledi. Tepsi katmer ise bin liradan satışa sunuldu.