Gazze'de yerinden edilenlerin çadırlarına düzenlenen saldırıda en az 40 kişi öldü

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı çadırlara düzenlediği saldırıda en az 40 kişinin öldüğü, 60 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail savaş uçakları Han Yunus'un batısında yer alan ve "güvenli" olduğu iddia edilen El-Mevasi bölgesindeki çadırlara 3 füze saldırısı düzenledi. Saldırının etkisiyle bölgede metrelerce derinlikte üç çukur oluştu ve 20 ila 40 çadırın tamamen yandığı veya yok olduğu belirtildi. Çadırların altına gömülen birçok kişinin olduğu ve bu nedenle ölü ve yaralılara ulaşmanın zor olduğu ifade edildi. Sivil savunma ekipleri, elektrik olmaması ve enkaz altında kalan cesetler nedeniyle arama ve kurtarma çalışmalarında zorluk yaşıyor. Sayının artabileceği belirtiliyor.

Sivil Savunma Müdürlüğü, saldırının Gazze Şeridi'nde yaşanan en büyük katliamlardan biri olduğunu ve arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini aktardı. Sözcü Mahmud Basal, çadırların büyük füzelerle vurulduğunu ve birçok ailenin çukurlara gömülerek tamamen yok olduğunu söyledi.

Uluslararası toplumun Gazze'deki katliamlara yeterince tepki göstermediğine dikkat çeken yetkililer, İsrail'in son 340 günde 3 bin 450 katliam gerçekleştirdiğini belirtti. İsrail ordusu ise saldırının Hamas komuta merkezini hedef aldığını öne sürdü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri