Gebze'de sokak hayvanlarının feryadı: Vekiller 'katliam' alanından seslendi!

TBMM'de kısa süre önce kabul edilen 7527 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nu sonrası sesler yükselmeye devam ediyor. Sokak köpekleri hakkında bir dizi düzenleme getiren kanun sonrası bazı şehirlerde sokak hayvanlarının öldürüldüğü haberleri gündeme gelmeye devam ediyor. CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir de Gebze'den bir video paylaşarak hayvanların katledildiğini aktardı.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Belediyeye ait Sokak Hayvanları Bakım Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'nde yaşananlar, tüm Türkiye’de büyük infial yarattı. Onlarca kedi ve köpeğin zehirli ilaçlar kullanılarak katledildiği barınakta, korkunç görüntüler hayvanseverler ve siyasilerden sert tepkiler aldı.

YASA SONRASI GELEN KORKUTUCU GÖRÜNTÜLER

Gebze'de yaşananlar, TBMM’de kısa bir süre önce kabul edilen ve sokak hayvanlarının öldürülmesini içeren 7527 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenlemenin ardından gerçekleşti. Yeni düzenleme sonrası Diyarbakır ve Niğde’de de benzer toplu hayvan ölüm haberleri gelmiş ve tartışmaların odağı olmuştu. Gebze’deki olayda, özellikle yavru köpek ve kedilerin de zehirli ilaçlarla öldürüldükten sonra çöp torbalarına koyulup atıldığı iddiaları, kamuoyunda öfkeyle karşılandı.

CHP'Lİ ÖZDEMİR VE İYİ PARTİ'DEN SERT TEPKİ

Olayı yerinde incelemek için barınağa giden CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, katledilen hayvanları gördüğünde büyük bir üzüntü yaşadı. Özdemir'in tepkisi sosyal medyada geniş yankı uyandırırken, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da vahşete sessiz kalmadı. X platformu üzerinden bir açıklama yapan Türkkan, “Bu vahşetin Gebze’de olduğuna inanmak istemiyorum” diyerek Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ü açıklama yapmaya davet etti.

BELEDİYE BAŞKANI SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Vatandaşlardan ve hayvanseverlerden gelen tepkilere rağmen Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz henüz bir açıklama yapmadı. Sosyal medyada ve çeşitli platformlarda, hayvanların korunmasına yönelik daha sert tedbirlerin alınması gerektiği çağrıları yapılırken, belediye yetkililerinin konuya ilişkin tutumu merakla bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri