Geçici ateşkes ve esir takası kabul edildi

İsrail hükümeti, Hamas ile esir takası anlaşmasını ve geçici ateşkesi kabul etti. Savaşın içerisinde artık yeni bir boyuta geçildi.

İsrail hükümeti, Hamas hareketiyle Gazze'de esir takası anlaşmasını ve 4 günlük geçici ateşkesi kabul ettiğini duyurdu. Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki hükümet kabinesi, bu gece İsrailli esirlerin tamamının geri getirilmesini hedefleyen ilk aşamayı onayladı. En az 50 kadın ve çocuktan oluşan rehinenin 4 gün içinde serbest bırakılması öngörülüyor. Her 10 esirin serbest bırakılması, çatışmalara bir gün daha ara verilmesini sağlayacak. Ayrıca, İsrail hükümeti ve ordusu, tüm esirlerin geri getirilmesi, Hamas'ın tasfiyesinin tamamlanması ve Gazze'den İsrail'e yeni bir tehdit gelmemesi amacıyla savaşı sürdüreceğini vurguladı. Şu ana kadar Gazze Şeridi'nde Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Hamas kanadından gelen açıklamada da ateşkesin detayları yer aldı.

Anlaşma kapsamında belirtilmiş olan şartlara göre, "50 İsrailli esirin serbest bırakılması karşılığında, İsrail hapishanelerinde bulunan 150 Filistinli mahkumun salıverileceği" ifade edilmekte olup, bu kişilerin her iki taraftan da 19 yaş altı kadın ve çocuklardan oluşacağı belirtildi.

Ayrıca ateşkes süresince, Gazze Şeridi'nin güneyindeki hava trafiğinin gün boyunca tamamen durdurulacağı, kuzeyinde ise 10.00 ile 16.00 saatleri arasında günde altı saatlik bir duraklama olacağı ifade edildi. Açıklamada, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi genelinde hiç kimseyi alıkoymama ve saldırmama taahhüdünde bulunacakları da vurgulandı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri