Gelidonya Feneri nerede? Gelidonya Feneri ne zaman yapıldı?

Türkiye'nin en yüksek fenerlerinden biri olan Gelidonya Feneri her sene binlerce yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor. Muhteşem bir doğa alanı içerisinde bulunan Gelidonya Feneri nerede? Gelidonya Feneri ne zaman yapıldı? İşte detaylar...

Antalya'nın Kumluca ilçesinde bulunan Gelidonya Feneri, Akdeniz'in önemli kılavuz fenerlerinden biri olarak dronla görüntülendi. Taşlık Burnu'ndaki Likya Yolu'nda yer alan fener, Türkiye'nin en yüksek fenerlerinden biri ve kışın bile ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor.

ETKİYECİYİ BİR MANZARAYA SAHİP

Beydağları Sahil Milli Parkı içinde yer alan Gelidonya Feneri, sivri kayalıklar üzerinde konumlanıyor ve ziyaretçiler patika yolları kullanarak buraya ulaşıyor. Bölge, zengin bitki florasıyla dikkat çekiyor; nergis, kekik, adaçayı ve defne yaprağı gibi bitkileri toplama imkanı sunuyor. Gelidonya Feneri, dronla çekilen görüntüleriyle etkileyici bir manzaraya sahip. Yemyeşil orman ve masmavi Akdeniz suları arasındaki fener, her mevsimde turistleri cezbediyor. Fenerin bulunduğu bölgeye gelen ziyaretçiler, Suluada ve Beş Adalar'ı da gözlemleme fırsatı buluyor.

GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMİYLE ÇALIŞIYOR

1934'te inşasına başlanan ve 1936'da faaliyete geçen Gelidonya Feneri, Türkiye'nin en yüksek deniz feneri olarak biliniyor. Başlangıçta gaz yağı ile aydınlatılan fener, şimdi güneş enerjisi sistemiyle çalışıyor. Gelidonya Burnu, Taşlık Burnu ve Kırlangıç Burnu gibi geniş bir alana hizmet veren fener, Beş Adalar'ın önünde yer alıyor ve dünya denizcilik tarihinde önemli bir ticaret gemisi batığına ev sahipliği yapıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri