Gelinlik denemek bile çok para: "Sosyal medyada paylaşmak için bile gelinlik deneyen var"

Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Odası, gelinlik denemelerinden ücret alınması planını gündeme aldı. Oda, Başkan Köksal'ın sağlık sorunları nedeniyle açıklamayı ilerleyen günlere alacağını anadolugazete.com.tr’den duyurarak düzenlemeye ilişkin detayları muhabirimize anlattı.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara'da gelinlikçilerin yaşadığı sorunlar ve çözüm arayışları gündemde. Gelinlik denemelerinden ücret alınması konusunda yapılan düzenlemeler tartışma yaratıyor. Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muhittin Köksal, NTV'nin aktardığına göre, gelinlik denemelerinden ücret alınacağını duyurmuştu. anadolugazete.com.tr olarak, Oda’dan aldığımız bilgilere göre, Başkan Köksal’ın hastalığı nedeniyle basından gelen aramalara cevap veremediği belirtildi. Oda yetkilileri, ilerleyen günlerde bir basın toplantısıyla konuyu kamuoyuyla paylaşacaklarını duyurdu.

ÜCRETLİ GELİNLİK DENEMELERİ NEDEN GÜNDEME GELDİ?

Oda yetkilileri, son dönemde gelinlikçilerden gelen yoğun talepler doğrultusunda, gelinlik denemelerinin ücretli olması konusunda bir düzenleme yapmayı düşündüklerini ifade etti. Yetkililer, sosyal medyada paylaşmak amacıyla bile gelinlik denemeye gelenlerin olduğunu, bu gibi olayların da gelinliklerin zarar görmesine yol açtığını belirtti.

Yetkililer, “Gelinlik çok hassas bir konu. Kumaşından işlemesine kadar büyük bir emek var. Ciddi alıcılara ulaşılmadığı zaman kolayca zarar gelebiliyor.” dedi.

Oda Başkanı Muhittin Köksal, gelinlikçilerle yapılacak bir toplantıda bu konuyu netliğe kavuşturacaklarını belirtti. Şu anda böyle bir talep olduğunu ancak ücretin ve düzenlemenin henüz kesinleşmediğini vurguladı.

SOYSAL İŞ HANI’NDA GELİNLİKÇİ FUNDA GÖKÇE'YE SORDUK

Düzenlemeyi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kızılay Soysal İş Hanı’nda gelinlik satan Funda Gökçe, düzenlemeyi desteklediğini belirterek yaşadıkları durumu şu sözlerle anlattı: “Düzenlemeyi çok ciddi anlamda destekliyorum. Çünkü beyaz rengini korumak çok zor. Dün bir teslimat yaptık, kendi giymesine rağmen leke var deyip bıraktı. Ücretli alırsak bunun önünü keseriz ve ciddi alıcılarla buluşuruz. Büyük firmalar bu düzenlemeyi uyguluyorlar, deneme ücretleri 2 bin 500 TL’den başlıyor.”

“GEÇEN YIL AY BAZINDA 10 GELİNLİK SATIYORSAK BU YIL 3’E DÜŞTÜ”

Gökçe, gelinlik fiyatlarının çok yüksek olduğunu ve sektörde satılan ürünleri yerine koymanın zorlaştığını ayrıca belirterek, “Bazen satılmadığı zaman seviniyoruz çünkü üretimi çok maliyetli. Geçen sene ay bazında 10 gelinlik satıyorsak, bu yıl 3’e düştü, artık kimse evlenmek istemiyor. 20 bin TL’den başlayan gelinlik fiyatlarımız var, 50 bin TL diyebilirim. Daha yukarısı kişinin ekonomik durumuyla alakalı.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri