Gençlerbirliği: Kaos ve Play-off umudu bir arada | Niyazi Akdaş istifasının perde arkası!

Sakaryaspor galibiyeti ile nefes alan Gençlerbirliği futbol şube sorumlusunun istifasıyla sarsıldı. Perde arkasındaki gelişmeler ve kaosla beraber, Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş'ın da istifası geldi. İstifaya giden süreçte neler yaşandı? İşte Gençlerbirliği'nde yaşananlar...

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

Son altı haftada sadece bir galibiyet alan Gençlerbirliği, evinde ligin iddialı takımlarından Play-off rakibi Sakaryaspor’u 3-1 yendi.

Geriye düştüğü maçta rakibin hem oyun anlamında hatalarını hem de eksik kalmasını iyi değerlendiren Gençlerbirliği sahadan 3-1 galip ayrıldı. Gol yollarında sorun yaşayan golcüsü Yatabare’nin de gol attığı maçta, Gençlerbirliği güç kaybetse de halen rakipleri için kolay lokma olmayacağını gösterdi.

Öte yandan penaltı konusunda sıkıntılar yaşayan Gençlerbirliği bu sorunu çözmüş görünüyor. Aias Aosman’ın gelişiyle, kazanılan iki penaltı da Aosman tarafından gole çevrildi. İlk penaltı kupada bir üst turu getirirken, bu maçta da eşitliği sağlayan ve Gençlerbirliği’ni maça döndüren gol oldu.

Gençlerbirliği bu galibiyetle puanını 31’e yükseltti ve Play-off potasına kendini tekrar sokmuş oldu.

Ancak bu galibiyet de suların durulması için yeterli olmadı.

Maçın hemen ardından kulübün futbol şube sorumlusu Serkan Aydın istifa ettiğini açıkladı. Aydın istifasını Instagram hesabından duyurdu. Mesajda, "Gençlerbirliği takımını başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Ancak belirsizlikler ve geleceğe dair net bir perspektif olmadığı gerekçesiyle çok sevdiğim kulübümden futbol şube sorumluluğundan istifa etme kararı aldım. Tekrar görüşmek dileğiyle." İfadelerini kullandı.

Şirketleşme kongresinin geçmemesi ardından Niyazi Akdaş’ın kararı beklenirken, kulüpte teknik direktör, sportif direktör ve futbol şube sorumlusunun kendisine ulaşamadığı iddiaları var. Akdaş’ın “yönetim kurulu toplantısında kararımı açıklayacağım” dediği günün ardından ise 14 gün geçti, kamuoyuyla henüz bir karar paylaşılmadı. Akdaş’ın bırakma niyeti ve içeriden “bırakmayalım, devam edelim” baskısı sebebiyle şu anda Gençlerbirliği’nde her şey durmuş durumda. Bu sebeple de ilk istifa Serkan Aydın’dan geldi.

Sinan Kaloğlu ise maçın ardından İlhan Cavcav’ı anarken “Bu kulübe, Gençlerbirliği ismiyle tüm camianın sahip çıkması gerekiyor. Gençlerbirliği, Türkiye'nin lokomotifidir. Birçok genç oyuncu yetiştirmiş, milli takıma birçok oyuncu kazandırmış bir kulüptür. Artık günübirlik başarılarla değil, sağlam temellere dayalı planlar ve projelerle birlikte hareket etmesi gereken bir kulüptür. Bu kulübün yaşaması gerekir. Bu nedenle tüm Ankara'ya sesleniyorum, Gençlerbirliği'ne sahip çıkalım” dedi.

KAOS İSTİFA GETİRDİ!

Tüm bu kaosun ardından 22 Ocak 2024 sabah saatlerinde Niyazi Akdaş'ın resmi olamayan istifa açıklaması geldi. 14 gündür kulübün içerisindeki karışıklık ve iletişimsizliğin ardından Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş'ın istifası resmileşti. Akdaş açıklamalarında, ''İstifa kararımı 11 Ocak'ta kulübe ilettim. Ancak açıklamak için önümüzdeki 3 önemli maçın geçmesini bekleme kararı aldık. Görevi bıraktım. Bunun artık dönüşü yok.'' dedi. Bu açıklama sonrası kulüp içerisindeki kaos ve iletişimsizliğinde nedeni ortaya çıkmış oldu. 11 Ocak günü verilen karar Akdaş'ın aktardıklarına göre 3 önemli maç olduğu için bugüne sarktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri