Genel Sağlık-İş Başkanı Uğur: Ücretsiz sağlık hizmeti istiyoruz

Ankara'da gerçekleştirilen Genel Sağlık-İş 5. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Başkan Dr. Derya Uğur, "Herkes için eşit, ulaşılabilir, nitelikli ve ücretsiz sağlık hizmeti istiyoruz” dedi.

ÖZEL HABER: BERAT TEMİZ

Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Genel Sağlık-İş) 5. Olağan Genel Kurulu, Ankara'daki bir otelde gerçekleştirildi. Genel Kurula CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, Genel Başkan Yardımcıları Gamze Taşcıer ile Zeliha Aksaz Şahbaz da katıldı.

Genel Kurulda açıklamalarda bulunan Genel Sağlık İş Başkanı Dr. Derya Uğur, "Sağlık sistemi bile isteye çökme noktasına getirilmiştir" dedi. Uğur, "Sağlığa yatırım insan sağlığından daha çok şehir hastanelerinin yapılmasına, işletilmesine ve bunların ihalesine yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

"AŞI VE İLAÇ BULUNAMAZ HALE GELDİ"

Koruyucu sağlık hizmetlerinin bitirildiğini ifade eden Derya Uğur, "Aşı ve ilaç bulunamaz hale geldi. Tıbbi malzeme eksikliği ve tedavi edilememesi nedeniyle ameliyatlar yapılamaz oldu" diye konuştu. Derya Uğur, "Herkes için eşit, ulaşılabilir, nitelikli ve ücretsiz sağlık hizmeti istiyoruz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri