Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözleri: "İstikbal göklerdedir"

Türk astronotu unvanını kazanan ilk isim olan Alper Gezeravcı, uzaydaki ilk sözlerini "İstikbal göklerdedir" diyerek ifade etti.

SpaceX'in Dragon kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) doğru gerçekleştirdiği 36 saatlik yolculukta, Ax-3 ekibinin ilk duygu ve düşünceleri X hesabından canlı olarak paylaşıldı.

Uzayda yaşadığı ilk anları paylaşan Gezeravcı, sözlerine "Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu için ilk Türk'ün uzaya adım attığı şu anda Yüce Ata'mızın sözüyle bu anı başlatmak istiyorum: Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dahiyane sözü; İstikbal göklerdedir." diyerek başladı.

Geri sayım sürecinden bu ana kadar yaşadıklarının harika duygular olduğunu ifade eden Gezeravcı, "Uzun zamandır bunun hayalini kuruyordum. Bu harika bir duygu. Başından itibaren şu ana kadar her şey çok iyiydi." şeklinde konuştu.

Ayrıca, Türkiye'ye önemli katkılarda bulunan ve bu yolda hayatını kaybedenleri anan Gezeravcı, misyonun gerçekleşmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ettiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri