GSB burs/kredi başvuruları başladı: O tarihe kadar devam edecek!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için burs ve kredi başvurularının başladığını sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından öğrencilere barınma imkanı sunmanın yanı sıra maddi destek sağlanması amacıyla verilen burs ve krediler için başvurular, e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor.

Bakan Bak, bu yıl hem ilk defa üniversiteye başlayacak öğrencilerin hem de ara sınıf öğrencilerinin burs ve kredi başvurusu yapabileceğini belirtti. Aynı zamanda yurt dışında öğrenim gören Türk öğrenciler de bu imkandan yararlanabilecek.

SON BAŞVURU TARİHİ 13 EKİM

Başvurular, 13 Ekim Pazar günü saat 23.59'a kadar devam edecek. Öğrenciler, başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecekleri gibi, başvuru bilgilerini güncellemek isteyenler de bu tarihe kadar değişiklik yapabilecek. Öğrencilerin, e-Devlet’teki öğrenim bilgilerini kontrol etmeleri ve herhangi bir hata durumunda üniversitenin öğrenci işleriyle iletişime geçmeleri gerektiği vurgulandı.

BİLGİLER TEYİT EDİLECEK

Başvuruda bulunan öğrencilerin ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin beyan ettikleri bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirmeler sonucunda mevzuata uygun öğrenciler burs ya da kredi imkanından yararlanacak. Yanlış beyanda bulunan öğrencilerin başvuruları ise geçersiz sayılacak.

ÖZEL DURUMLU ÖĞRENCİLERE DESTEK

Başvuru sırasında özel durumu olduğunu belirten öğrencilerden herhangi bir belge talep edilmeyecek. Şehit ve gazi çocukları, her iki ebeveyni vefat etmiş olanlar, yüzde 40 ve üzerinde engelli olanlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı sevgi evlerinde büyüyenler, Darüşşafaka Lisesi mezunları ve milli sporcular gibi özel durumu olan öğrencilerin beyanları, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından incelenecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri