ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM
Sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan çorba, özellikle kış aylarında hem besleyici hem de sağlık açısından önemli bir öğün haline geliyor. Soğuk havalarda vücudu ısıtmanın yanı sıra, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan çorbalar, hastalıklara karşı koruyucu bir etki sunuyor. Özellikle işkembe, kelle paça ve mercimek gibi geleneksel Türk çorbaları, grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara karşı doğal bir şifa kaynağı olarak öne çıkıyor.
AKTEPE’NİN SEVİLEN LEZZET DURAĞI
Eşiyle birlikte Keçiören Aktepe’de açtıkları Koçak Çorba, kısa sürede bölgenin en sevilen çorbacılarından biri haline geldi. 15 yıldır bu sektörde olan Gülay Koçak, bir çorbayı lezzetli yapan en önemli sırrın sevgi olduğunu söyledi. İşkembeden kelle paçaya, mercimekten yayla çorbasına kadar geniş bir yelpazede sundukları çorbalar, hem gençler hem de yetişkinler tarafından büyük ilgi görüyor.
“ÇORBALARIMIZ MÜŞTERİLERİMİZE ŞİFA OLUYOR”
Özellikle işkembe çorbasının soğuk algınlığına karşı geleneksel bir şifa kaynağı olarak tercih edildiğini bildiren Koçak, “Bize hasta gelen müşteriler, işkembeyi içtikten sonra kendini toparlıyor. Bizim çorbalarımız şifa kaynağıdır. Çorbalarımızı orijinal tarifiyle yaparak müşterilerimize güzel bir lezzet sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.
Çorba fiyatlarına değinen Koçak, şu şekilde konuştu: “Çorbaların fiyatı 80 TL ile 250 TL arasında değişiyor ve tüm çorbalar orijinal tariflerle hazırlanıyor. Yeni açıldığımız için fiyatlarımız uygun, müşterilerimiz bizi tanısın ve çorbalarımızın tadına baksın. Yaptığınız işi de tam anlamıyla ve doğru bir şekilde yaparsanız, herkesin beğenisini kazanırsınız.”