Gümrükler muhafaza ekiplerinden 530 milyon liralık uyuşturucu operasyonu

Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri , üç ayrı operasyonda 530 milyon lira değerinde uyuşturucu madde ele geçirdi.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, operasyonlar Edirne ve Ağrı illerinde gerçekleştirildi.

KAPIKULE'DE 180 KİLOGRAM ESRAR YAKALANDI

İlk operasyon, Edirne'deki Kapıkule Gümrük Kapısı'nda yapıldı. Türkiye’ye giriş yapmak isteyen bir TIR, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından şüpheli bulunarak yakın takibe alındı. Araç, x-ray taramasına yönlendirildi ve narkotik dedektör köpeklerin yardımıyla yapılan aramada TIR'ın taban kısmına gizlenmiş 160 poşet halinde yaklaşık 180 kilogram esrar ele geçirildi.

EN YÜKSEK KOKAİN YAKALAMASI

Kapıkule’deki ikinci operasyonda ise Türkiye’ye giriş yapmaya çalışan başka bir TIR hedefleme ve risk analiz çalışmaları sonucu takibe alındı. Araç, x-ray taramasına sevk edildikten sonra yakıt deposuna saklanmış 107 paket halinde yaklaşık 120 kilogram kokain bulundu. Bu operasyon, kara hudut kapılarında tek seferde yakalanan en yüksek miktarda kokain ele geçirilmesiyle dikkat çekti.

GÜRBULAK’TA 95 KİLOGRAM METAMFETAMİN YAKALANDI

Üçüncü operasyon ise Ağrı’daki Gürbulak Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirildi. İran’dan Türkiye’ye giriş yapan bir TIR, Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından risk analiz çalışmaları sonucunda mercek altına alındı. Araçta yapılan detaylı aramada, nargile tütünü ile karıştırılarak saklanmış yaklaşık 95 kilogram metamfetamin ele geçirildi.

Toplamda üç operasyonda ele geçirilen uyuşturucuların piyasa değerinin 530 milyon lira olduğu belirtildi. Gümrükler Muhafaza ekiplerinin titiz çalışmaları, büyük miktarda uyuşturucunun Türkiye’ye girişini engelledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri