Gümüşhane Valisi'nden açıklama

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever kentte olan üst üste depremlere dair bir açıklama yayınladı.

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Kelkit ilçesinde bu akşam meydana gelen 4,1 ve 3,7 büyüklüğündeki depremlerin ardından, isteyen vatandaşlar için spor salonlarını kullanıma açtıklarını açıkladı. Dün akşam yaşanan 4,3 büyüklüğündeki depremin ardından son 24 saat içinde 29 sarsıntının kaydedildiği belirtilirken, bugün akşam saatlerinde meydana gelen 4,1 ve 3,7 büyüklüğündeki depremlerin ardından Kelkit ilçesinde çeşitli tedbirler alındı.

Vali Tanrısever, bir televizyon kanalının canlı yayınına katılarak, hem dünkü hem de bugünkü depremlerin can ve mal kaybına yol açmadığını vurgulayarak, "Tüm halkımıza geçmiş olsun. Bölgede ufak çaplı sarsıntılar devam ediyor. Dün gece 4,3 büyüklüğündeki depremi takiben bu gece 4,1 ve 3,7 büyüklüğündeki sarsıntıları yaşadık. Şu ana kadar can ve mal kaybı yaşanmadı. Ekiplerimiz sürekli olarak sokak ve caddelerde kontrollerini sürdürüyorlar. Şu an için bir sıkıntı gözükmüyor. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz" şeklinde konuştu.

Paniğe kapılmamaları konusunda vatandaşlara çağrıda bulunan Vali Tanrısever, "6 Şubat depreminde de benzer durumları gördük. Yanlış bilgilendirmeler halkı paniğe sürüklüyor. Lütfen, bizden veya AFAD'dan bilgi almadan ve doğrulamadan önce harekete geçmeyin" dedi.

Vali Tanrısever, özellikle deprem bölgesinden gelen üniversite öğrencilerinin endişe ve korku içinde olduklarını belirterek, "Bu öğrencilerin psikolojik olarak kendilerini güvende hissetmeleri için Kelkit ilçemizdeki spor salonlarını açtık. İsteyenleri sıcak bir ortamda ağırlayarak iaşelerini temin edeceğiz. Halkımızdan paniğe kapılmadan kendi önlemlerini almasını rica ediyoruz. Her türlü müdahale için hazırız" ifadelerini kullandı.

500 öğrencinin spor salonlarında misafir edildiği öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri