Güneri Cıvaoğlu kimdir? Güneri Cıvaoğlu'na ne oldu? Güneri Cıvaoğlu neden öldü? İşte detaylar...

Güneri Cıvaoğlu 85 yaşında yaşamını yitirdi. Peki, Güneri Cıvaoğlu kimdir? Güneri Cıvaoğlu'na ne oldu? Güneri Cıvaoğlu neden öldü? İşte detaylar...

Bir süredir kanser tedavisi gören Güneri Cıvaoğlu, Beşiktaş'ta bir hastanede tedavi gören ve beyin kanaması geçirdiği bildirildi. 85 yaşındaki Cıvaoğlu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Cıvaoğlu'nun cenaze töreninin Perşembe günü saat 11.00'de Milliyet gazetesinde düzenlenecek anma töreninin ardından Teşvikiye Camii'nden kaldırılacağı açıklandı.

GÜNERİ CIVAOĞLU KİMDİR?

Güneri Cıvaoğlu, 30 Temmuz 1939'da Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Cıvaoğlu, gazeteciliğe 1960'lı yıllarda başladı. Akis dergisi ve Yeni İstanbul gazetesinde muhabirlik yaptıktan sonra, TRT'nin ilk yıllarında sabah haberlerinin hazırlanmasında önemli rol üstlendi. Strasbourg Üniversitesi'nde ekonomi eğitimi aldıktan sonra Tercüman gazetesinde genel yayın yönetmenliği yaptı.

Cıvaoğlu, Güneş gazetesini kurarak burada genel yayın yönetmeni olarak çalıştı. 1986-1996 yılları arasında Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapmasının ardından, 1996'dan itibaren Milliyet gazetesinde yazılarına devam etti. Televizyonda ise “Şeffaf Oda” programı ile izleyicilerin karşısına çıkarak, uzun yıllar birçok ünlü ismi programında ağırladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri