Gurbetçiler akın akın Türkiye'ye geliyor!

Her yıl olduğu gibi bu yaz da Türkiye'de yıllık izinlerini geçirmek isteyen gurbetçilerin akını devam ediyor. Özellikle okulların tatil olması ve Avrupa Futbol Şampiyonası'nın sona ermesiyle birlikte gurbetçilerin sıla yolculuğu daha da arttı.

Gurbetçi sezonu başlangıcı olarak kabul edilen haziran ayının üçüncü haftasında başlayan yoğun gelişler, ağustos ayı ortalarına kadar sürecek. Şimdiye kadar, yaklaşık 800 bin yolcu sınır kapılarından Türkiye'ye giriş yaptı.

AĞUSTOS AYI ORTALARINDAN İTİBAREN İSE GERİ DÖNÜŞ BAŞLAYACAK

Yıllık izinlerini değerlendirmek için Türkiye'ye gelen Avrupa'da yaşayan Türkler, 4 ila 6 hafta arasında burada kalmayı planlıyor. Ağustos ayı ortalarından itibaren ise geri dönüş yolculukları başlayacak.

Edirne'deki sınır kapılarında yaşanan yoğunluk nedeniyle Edirne Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber ve Edirne Emniyet Müdürü Onur Karaburun da incelemelerde bulundu. Büber ve Karaburun, ekipleri denetlerken gurbetçilerle sohbet edip isteklerini dinledi.

Sınır kapılarında görev yapan üniformalı kolluk amirleri, özellikle çocuklarla fotoğraf çektirirken, Büber ve Karaburun çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri