'Gürz-16' operasyonu: 1 terörist etkisiz!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Van’ın Çatak ilçesi kırsalında gerçekleştirilen 'Gürz-16' operasyonunda 1 teröristin silahıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonlar, hain unsurlara yönelik kararlılıkla devam ediyor.

Van İl Jandarma Komutanlığı’nın istihbari çalışmaları sonucu başlayan operasyon, Jandarma İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı’nın koordinesinde yürütüldü. Teröristin kırsalda tespit edilmesinin ardından J-SİHA ve zırhlı araçlar eşliğinde yapılan keşif ve gözetleme faaliyetleriyle yerleri belirlenen hedefe, ATAK Taarruz Helikopterleri desteğinde Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Jandarma Komando timleri tarafından operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda, 1 terörist silahıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

''TERÖRİSTLERİN PEŞİNDEYİZ''

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından operasyonla ilgili görüntüler paylaşarak, “Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız” ifadelerini kullandı. Yerlikaya, teröristin kimliklendirme çalışmalarının sürdüğünü belirtti ve kahraman jandarma ekiplerini tebrik ederek, “Milletimizin duası sizinle. Allah ayaklarınıza taş değdirmesin” dedi.

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK VURGUSU

Türkiye'nin doğu ve güneydoğusunda sürdürülen terörle mücadele operasyonları, ülke güvenliği ve huzuru için aralıksız devam ediyor. Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamalarda, güvenlik güçlerinin kararlı duruşuna dikkat çekerek, terörle mücadelenin son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edeceğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri