"Gürz-17" operasyonlarında 71 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 ilde bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen "Gürz-17" operasyonlarında 71 mağara, sığınak ve barınma alanının imha edildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, teröristlerin kırsalda eylem yapmak amacıyla saklandıkları silah, mühimmat ve patlayıcıların yok edilmesine yönelik operasyonlar hakkında detaylar verdi.

Operasyonlar sırasında 1,303 adet uçaksavar mühimmatı, 360 el bombası, 257 kg patlayıcı madde, 141 mayın, 80 RPG-7 mühimmatı, 32 el yapımı patlayıcı (EYP), 16 adet top, havan ve bombaatar mühimmatı, 7,624 adet çeşitli mühimmat, 2 RPG-7 roketatar, 112 roket sevk motoru, 1 PKM makineli tüfek, 9 Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 Zagros keskin nişancı tüfeği ve 365 fünye ele geçirildi.

Yıl boyunca, şehir içinde ve kırsalda terörle mücadele operasyonlarının kararlılıkla devam edeceğini belirten Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı'nın Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonların 234 tim ve 3,172 jandarma personeli ile desteklenen J-SİHA ve J-ATAK helikopterleriyle yapıldığını ifade etti. Operasyonlar Şırnak, Siirt, Mardin, Van, Hakkari, Hatay, Bingöl, Diyarbakır, Tunceli ve Ağrı'da gerçekleştirildi.

Yerlikaya, yapılan operasyonlar sonucunda 22 EYP ateşleme düzeneği, 3 güneş paneli, 4 fotokapan aküsü, 540 metre fitil, 780 metre elektrik kablosu, 110 kg amonyum nitrat, 282 tüp, 4 el dürbünü, 1 silah üstü dürbün ve 1 termal silah dürbünü gibi birçok malzeme ile örgütsel doküman ele geçirildiğini de vurguladı. Bakan, terör örgütünün lojistik amaçlı kullandığı inlerin tespit edilip yok edildiğini, operasyonda görev alan jandarma personeline de teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri