Güvecin en güzel hali: Beypazarı Güveci

Ankara'da et yemeği denildiğinde Beypazarı'na özgü muhteşem lezzetiyle Beypazarı Güveci ilk sırada yer alır. Bu özel yemeğin güveç içinde pişirilmesiyle ortaya çıkan eşsiz tat hafızalara kazınmaya devam ediyor.

Ankara Beypazarı'na ait en güzel yemeklerden biri de Beypazarı Güveci. Marine edilmiş etin, güveç içerisinde pişirilmesi ile ortaya çıkan bu muhteşem lezzet, et seven herkesin şans vermesi gereken türden. Kuzu ve dana hangi et kullanılırsa kullanılsın en lezzetli sonucu elde edeceğiniz Beypazarı Güveci, yiyenlerin sofralarından eksik etmeyeceği bir ana yemek olacak.

BEYPAZARI GÜVECİ YAPIM AŞAMALARI

Ankara Beypazarı'nda gelenekselleşmiş bir yemek olan Beypazarı Güveci, farklı tadıyla aranan lezzetlerden bir tanesi. Beypazarı Güveci pirinç ve etin bir araya gelmesiyle mükemmel bir uyum yakalayarak sofralarda yerini alıyor. İşte yediğiniz zaman unutamayacağınız damak çatlatan Beypazarı Güveci tarifi...

En başta güvecin içine kabuğu soyulan domatesler küp küp doğranarak eklenir. Üzerine halka halka doğranmış sivri biber ve kapya biber eklenir. Daha sonra kuşbaşı doğranmış kırmızı etler ve yeteri kadar su eklenerek ağzı kapatılır. 200 derece fırında pişirilir.

Etler piştikten sonra farklı bir kaba alınarak, güvecin içine daha önceden sıcak suda bekletilen pirinçler eklenir. 10-15 dakika fırına gönderilen pirinçlerin ağzı açılarak içine önceden pişirilen etler ilave edilir. Sonrasında 5-10 dakika daha fırında tutulan etli pilav pişip demlendikten sonra servise hazır hale gelir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Girişimcilere müjde: Bu bitkileri üreten zengin oluyor

Güncel Haberleri