Hac ziyaretinde sıcaklar can aldı: 14 kişi hayatını kaybetti!

Suudi Arabistan'da her yıl yapılan hac ziyareti sırasında bu yıl da sıcak çarpması nedeniyle çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Ürdün Dışişleri Bakanlığı, hac ibadetini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan’da bulunan en az 14 Ürdün vatandaşının yaşamını yitirdiğini ve 17 kişinin kayıp olduğunu açıkladı.

Yaşamını yitiren hacılardan en az 6'sının sıcak çarpması nedeniyle öldüğü belirtilirken, Suudi yetkililerle koordinasyon halinde cenazelerin ailelerinin isteklerine göre defnedilmesi veya nakledilmesi için çalışmalar yürütülüyor. Mekke şehrinde bu hafta hava sıcaklıklarının 47 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, yayımladığı bir tavsiye kararıyla hava sıcaklıklarının tehlikeli seviyelere ulaşacağı uyarısında bulundu ve hacı adaylarının susuz kalmamaları ve özellikle günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 15.00 arasında dışarıda bulunmamaları gerektiğini belirtti.

Geçmiş Yıllarda da Ölümler Yaşandı

Reuters’ta yer alan habere göre, son 30 yıl içinde hac sırasında yaşanan izdihamlar, çadır yangınları, aşırı sıcaklıklar ve diğer olaylar yüzlerce kişinin ölümüne neden oldu. 2015 yılında hac ziyareti sırasında meydana gelen izdiham ve kargaşa sonucu 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti. Bu trajik olay, hac organizasyonunun zorluklarını ve hacıların karşı karşıya kaldığı riskleri bir kez daha gözler önüne serdi.

Kayıp Kişiler İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Ürdün yetkilileri, hacı adayları arasında kayıp olan 17 kişi için arama çalışmalarını sürdürüyor. Kayıp vatandaşların bulunması için Suudi Arabistan'daki yerel makamlarla işbirliği yapılıyor. Kaybolan kişilerin en kısa sürede bulunarak güvenli bir şekilde ailelerine kavuşmaları için çaba gösteriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri