ÖZEL HABER - ÖMERCAN ÖZMEN
Hafta sonunu evde geçirecekler için dijital platformlarda diziler ve filmlerle dolu bir program var.
Sizin için derlediğimiz programda öne çıkanlar şu şekilde:
MY LADY JANE - PRIME VIDEO
"My Lady Jane" kitabı, yazarlar Cynthia Hand, Brodi Ashton ve Jodi Meadows tarafından kaleme alınmıştır. Kitap, alternatif bir İngiliz tarihini konu alarak, tarihi olayları ve kişileri komik ve fantastik bir dille ele alır.
Kitaptan uyarlanan dizi, genç yetişkin ve fantastik edebiyat türünde yer alır. Hikaye, İngiltere tarihindeki Lady Jane Grey dönemini temel alır. Gerçek tarihsel olayları farklı bir bakış açısıyla işleyen dizi, Lady Jane'in beklenmedik bir şekilde tahta geçmesi ve ardından yaşadığı olayları anlatır.
Lady Jane, kendisini bir anda krallık tahtında bulur ve bu durum onu hedef haline getirir. Tahtı ele geçirmeye çalışan karanlık güçlerle mücadele ederken, hem gerçek aşkını bulma hem de krallığı koruma mücadelesi verir. Dizide fantastik unsurlar da bulunur ve tarihi olaylarla kurgusal öğeler ustaca harmanlanır.
"My Lady Jane", tarihi olaylara eğlenceli ve modern bir bakış sunarken, karakterlerin gelişimi ve olay örgüsüyle de dikkat çeker. Eğer tarihi olaylara farklı bir perspektiften bakmayı ve komediyle harmanlanmış bir fantastik hikaye okumayı seviyorsanız, bu kitap ilginizi çekebilir.
LA PASSION TURCA - NETFLIX
"La pasión turca" (Türk Tutkusu), bir İspanyol kadının, profesör Olivia'nın Türkiye'ye yaptığı seyahat sırasında yaşadıklarını ve Türkiye'de tanıştığı insanlarla olan ilişkilerini konu edinir.
Profesör Olivia, eşi ile birlikte Türkiye'yi ziyaret ederken, burada rehber görünümlü bir tacir olan Yaman ile tanışır. Yaman'ın gizemli ve çekici kişiliği, Olivia'nın dikkatini çeker ve aralarında bir ilişki gelişir. Dizi, bu ilişki etrafında şekillenen tutkulu ve karmaşık olayları anlatır.
FRAKTAL: PARA ADAM - MUBI
Doğru, Doğu Yücel'in "Para Adam" öyküsünden uyarlanan "Fraktal: Para Adam", iş dünyasını keskin bir gözle inceleyen ve distopik unsurlarıyla dikkat çeken bir kısa film. Film, plazada çalışan bir adamın yaşadığı distopik bir gerçeklik üzerine kurulu. İş yerine tabutlarla giren çalışanlar, plazaların içindeki mezarlık şeklindeki asansör, makineleşmiş beyaz yakalılar ve hatta paranın kusan bir patron gibi metaforlarla iş dünyasının acımasız ve yabancılaştırıcı yönlerini betimliyor.
Film, iş dünyasının insan üzerindeki etkilerini ve bu ortamda bireyin varoluş mücadelesini gözler önüne sererken, Doğu Yücel'in eleştirel bakış açısını ve mizahi üslubunu da taşıyor. Dizi veya filmle ilgili daha fazla bilgi veya inceleme yapmak isterseniz, ilgili platformlardan veya filmle ilgili inceleme yazılarından yararlanabilirsiniz.
AYNI İPT ASILI - MUBI
"Barış Demirdelen'in ilk filmi olan AYNI İPTE ASILI, genç olmanın, yakın ilişkiler kurmanın ve hayatta denge bulmanın zorluklarını içten bir bakış açısıyla ele alıyor. Film, Ali, Büşra, Efe ve Güray'ın hikayesini anlatıyor. Bu dört karakter, birbirlerinden tamamen uzaklaşmadan önce bir yalnızlık sarmalının içine düşerler.
Ali, Büşra, Efe ve Güray'ın yaşadığı ilişkiler, dostluklar ve kişisel mücadeleler filmde ön planda. Gençliklerini keşfederken, hayatın zorlukları ve bireysel kimlik arayışlarıyla karşı karşıya kalan bu karakterler, içsel ve dışsal zorluklarla mücadele ederler.
AYNI İPTE ASILI, Barış Demirdelen'in yönetmenlik kariyerine başladığı ilk adımı olarak dikkat çekiyor ve gençlik dramalarını, duygusal derinliklerle işleyen bir yapım olarak tanımlanıyor. Film, karakterlerinin iç dünyalarını ve yaşadıkları ilişkisel dinamikleri izleyiciye aktarırken, gençlik ve hayatın karmaşıklıkları üzerine düşündüren bir perspektif sunuyor.