Hain saldırıyı PKK üstlendi: ''Siyasi gündemle asla ilişkisi yoktur''

Türkiye'nin savunma sanayi devi TUSAŞ'ın Ankara Kahramankazan'daki tesislerine yönelik gerçekleşen hain saldırıyı terör örgütü PKK üstlendi. Halk Savunma Merkezi (HSM) tarafından yapılan açıklamada saldırının, örgüte bağlı 'Ölümsüzler Taburu’nun otonom bir timi tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

PKK tarafından yapılan açıklamada, saldırının Türkiye'deki mevcut siyasal gelişmelere tepki olarak yapılmadığı öne sürüldü. Açıklamada, “Uzun bir süre önce planlanıp başarıyla uygulanan bu eylemin Türkiye’de son ayda tartışılan siyasal gündemle asla bir ilişkisi yoktur” ifadelerine yer verildi. Örgüt, saldırının Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’a yönelik çağrısıyla herhangi bir bağı bulunmadığını da savundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "SALDIRININ CEVABI VERİLECEKTİR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TUSAŞ saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulunarak terörle mücadelede taviz verilmeyeceğini ve saldırının faillerinin gerekli cevabı alacağını belirtti. Erdoğan, saldırıyı Türkiye'nin huzuruna ve güvenliğine yönelik bir tehdit olarak tanımlayarak, savunma sanayisine yapılan saldırının “stratejik öneme” sahip olduğunu vurguladı. Yaralılara acil şifalar dileyen Erdoğan, “Dün geceden itibaren bu hain saldırının cevabı kat kat fazlasıyla verilmeye başlanmıştır” dedi.

TERÖRLE MÜCADELEDE 'KAYNAĞINDA YOK ETME' VURGUSU

Türkiye'nin terörle mücadelede 'kaynağında yok etme' stratejisini sürdürdüğünü belirten Erdoğan, terör örgütlerinin dış desteklerle ayakta kalmaya çalıştıklarını dile getirdi. Erdoğan, Türkiye'nin hem içeride hem de sınır ötesinde gerekli tüm tedbirleri alarak terör tehdidine karşı etkin bir mücadele yürütmeye devam edeceğini söyledi.

TUSAŞ’A SALDIRININ ARKASINDA NE VAR?

Savunma sanayisinde Türkiye'nin küresel başarı elde eden kurumlarından biri olan TUSAŞ, son yıllarda askeri teknolojilerdeki projeleriyle uluslararası alanda adından söz ettiriyor. TUSAŞ'ın insansız hava araçları, milli savaş uçağı projesi ve uydu teknolojilerindeki başarıları, kurumun stratejik önemini artırırken, aynı zamanda terör örgütleri ve destekçileri tarafından hedef haline gelmesine yol açıyor.

Bu saldırı, TUSAŞ’ın savunma sanayisindeki stratejik projelerine yönelik doğrudan bir tehdit olarak değerlendiriliyor. TUSAŞ, özellikle son yıllarda ürettiği insansız hava araçları ve çeşitli savunma teknolojileri ile Türkiye’nin güvenlik ve savunma ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarını yoğunlaştırmış durumda.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri